Oma talous

Uuden auton huolto maksaa enemmän – huoltotarjousten erot huomattavia

Uudemmat autot ovat selvästi kalliimpia huoltaa kuin vanhemmat autot, kertoo huoltojen kilpailutuspalvelu AutoJerry.

AutoJerry vertaili eri vuosimallien huoltojen keskihintaa. Vertailu osoittaa selkeästi, että uudempien autojen huollot tulevat vanhoja kalliimmiksi. Erityisen suuri ero on vuosimallien 2015 ja 2016 välillä. Vuoden 2015 vuosimallien huollon keskihinta oli 413 euroa, mutta vuoden 2016 vuosimallin autojen huolto maksoi keskimäärin peräti 545 euroa.

Vuosimallin 1997 autojen huollon hinta oli keskimäärin vain 279 euroa.

AutoJerryn mukaan selitys huoltojen hintaeroon löytyy siitä, että uudet autot ovat tekniikaltaan monimutkaisempia kuin vanhemmat autot. Vuosimallin 2016 autoissa huoltojen keskihinta nousee merkittävästi, koska uusiin autoihin asennetaan kalliita lisävarusteita kuten esimerkiksi webastoja tai vetokoukkuja.

Tiedot perustuvat AutoJerry.fi-palvelun välittämään 300 000 huoltotarjoukseen. Huoltotarjoukset pitävät sisällään hinnat huolloista, korjauksista sekä lisävarusteista (renkaat pois lukien). Tarjoukset ovat palvelun 1300 autokorjaamolta ja tarjouksia on välitetty yhteensä 982 automallille.

Kilpailuta autohuoltosi!

AutoJerry on Suomen suurin autohuoltojen markkinapaikka. Ajoneuvon omistaja pystyy palvelun avulla helposti ja nopeasti vertailemaan alueen huoltoliikkeet ja hintatason. Palvelun käyttäjä saa tarjoukset alueen korjaamoilta ja käyttäjä voi sopia huoltoajan valitsemansa yrityksen kanssa.

AutoJerryn käyttäminen on autoilijoille täysin ilmaista.

Lue lisää AutoJerry-palvelusta tästä.

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Mikko

    16.9.2020 at 12:46

    Kiitos informoivasta tekstistä. Enpä tullut ajatelleeksi, että autohuolto uudelle autolle olisi kalliimpi kuin vanhalle. Tuo selitys tekniikan monimutkaistumisesta on kyllä pätevän kuuloinen.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös