Indikaattorit

Suomen talous jatkaa elpymistä – raju piikki teollisuuden tilauksissa

Tilastokeskus julkisti tänään myönteisiä uutisia sekä teollisuustuotannosta että tilauksista.

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2016 marraskuussa 19,2 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin. Edellisen kerran tilausten arvo on ollut yhtä korkealla elokuussa 2015. Runsas kasvu tuli metalliteollisuuden ja kemian toimialoilta.

Viime vuosi ei muina kuukausina ole lupaillut kovinkaan hyvää teollisuuden tulevan myynnin kannalta, sillä ammi-marraskuun aikana tilaukset laskivat 6,9 prosenttia vuodentakaisesta.

Yritykset saivat marraskuussa uusia tilauksia vuodentakaista enemmän metalliteollisuudessa ja kemianteollisuudessa. Tilastokeskuksen mukaan metalliteollisuudessa tilaukset kasvoivat edellisestä vuodesta 25,8 prosenttia ja kemianteollisuudessa 21,2 prosenttia. Paperin, paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla tilaukset laskivat vuodentakaisesta 0,9 prosenttia ja tekstiiliteollisuudessa 2,2 prosenttia.

Teollisuuden uusien tilausten vuosimuutos, %

Teollisuuden uusien tilausten vuosimuutos (alkuperäinen sarja), % (TOL2008)

Tilauksien voimakkaat heilahtelut ovat kuukausitasolla tyypillisiä, joten liian vahvoja johtopäätöksiä tilausten kasvusta ei kannata vetää. Arvoltaan suuriakaan uusia tilauksia ei jaeta pidemmälle ajanjaksolle, vaan ne kohdistetaan tilastoitavalle kuukaudelle sellaisenaan.

Myös teollisuustuotanto jatkoi hyvää kehitystä.

Tilastokeskuksen mukaan koko teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2016 marraskuussa 3,7 prosenttia suurempi kuin vuoden 2015 marraskuussa. Tammi-marraskuussa työpäiväkorjattu teollisuustuotanto kasvoi 2,3 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Koko teollisuustuotannon työpäiväkorjattu muutos edellisen vuoden vastaavasta kuukaudesta, %

Koko teollisuustuotannon (BCDE) työpäiväkorjattu muutos edellisen vuoden vastaavasta kuukaudesta, %, TOL 2008
Nyt se on täällä. Täysin kuluton rahasto.
Nordnet Superrahasto Suomi on markkinoiden ensimmäinen, aivan uusi ja täysin kuluton indeksirahasto. Rahasto seuraa OMXH25-indeksiä, eli Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä.

• merkintä- ja lunastuspalkkio 0 €
• hallinnointipalkkio 0 €
• säilytys 0 €

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös