Yritysuutiset

Postin uusi aluevaltaus kummastuttaa – ”kammottava uutinen”

Postin toimintaa on vaadittu avattavaksi kilpailulle. Moni hieraisi tänään varmaan silmiään epäuskosta, kun valtionyhtiö kertoikin laajentavansa toimintaansa yksityisten hoivapalveluiden reviirille.

Valtio-omisteinen Posti ilmoitti tiedotteessaan tänään laajentavansa toimintaansa hoivapalveluihin. Posti kertoi ostaneensa HR Hoiva Oy:n, joka tuottaa kotihoidon ja henkilökohtaisen avustamisen palveluja kunnille, kuntayhtymille ja yksityisasiakkaille.

Postin tavoite on tuottaa asiakkaille kokonaisvaltaisia hoivapalveluja kotiin.

”Yritysosto laajentaa Postin kotipalvelut kattamaan arjen tukipalveluiden lisäksi kotihoidon. HR Hoiva tuo Postiin hoiva-alan ammattiosaajia ja kyvyn vastata asiakkaiden kotihoidon ja henkilökohtaisen avun tarpeeseen. HR Hoiva tuottaa erilaisia palveluja noin 30 paikkakunnalla. Posti voi maanlaajuisena toimijana tuoda entistä tehokkaampia palvelumalleja kunnille”, valtionyhtiö kertoo tiedotteessaan.

Posti kertoo tarjoavansa asiakkaille räätälöityjä palvelukokonaisuuksia, jotka voivat käsittää niin arjen tukipalveluita kuin HR Hoivan tuottamaa kotihoitoa ja henkilökohtaista avustamista. Posti kykenee luomaan valtakunnallisen palveluverkoston myös haja-asutusalueille.

Suomen Yrittäjät on Postin uudesta aluevaltauksesta tyrmistynyt.

”Johan on kammottava uutinen”, toteaa Suomen Yrittäjien kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin. Grekin kokee Postin tulevan valtionyhtiönä pienten ja keskisuurten yritysten tontille ja uhkaavan sote-uudistuksessa toteutettavaa sosiaali- ja terveyspalveluiden valinnanvapautta.

”Yrityskauppa oikein alleviivaa, miten Posti aktiivisesti pyrkii luomaan valtakunnallisen hoivatoimijan. Tämä lyö korville valinnanvapautta, kilpailun toimivuutta ja pienten yritysten mahdollisuutta päästä mukaan”

Kieltämättä Postin toiminta vaikuttaa nurinkuriselta – varsinkin yrittäjäjärjestön näkövinkkelistä. Suomen Yrittäjät on vaatinut, että Postin jakelutoiminta avattaisiin kilpailulle, ja että Posti vetäytyisi muusta liiketoiminnasta.

Nyt Posti toimii täysin päinvastoin kuin mitä yrittäjäjärjestö toivoo.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös