Kasvuosakkeet

Nordea: Tokmanni tarjoaa vahvaa kasvua ja omistajaystävällistä osinkoa

Tokmanni halpatavaraketju kauppaketju kauppa

Kuva: Tokmanni Oyj

Halpakauppaketju Tokmanni on yksi Nordean mallisalkun osakkeista.

Suomen kuluttajaluottamus on ollut selvässä nousussa, ja usko on alkanut palautua niin Suomen kuin oman talouden näkymiin, Nordea toteaa markkinakommenteissaan. ”Tämä tuo tukea mm. kotimaisesta mallisalkustammekin löytyvälle Tokmannille”, pankki uskoo.

Tokmanni on Suomen suurin halpakauppaketju niin liikevaihdolla kuin kauppapaikoilla mitattuna. Nordean mukaan ero suurimpaan kilpailijaan on merkittävä Tokmannin ollessa kaksi kertaa lähintä kilpailijaa suurempi.

Nordean mukaan Tokmanni kasvoi vahvasti viime vuosikymmenellä, sillä kauppojen määrän yli kaksinkertaistui. ”Kovan kasvun jälkeen viime vuodet on käytetty ketjun ja brändin yhdentämiseen sekä logistiikan ja kannattavuuden parantamiseen.”

Tokmanni osakekurssi osake

Tokmannin osakekurssin kehitys.

Viime vuonna Tokmanni onnistui avaamaan uusia myymälöitä neljään Anttilalta vapautuvaan liiketilaan. Lisäksi Tokmanni neuvottelee edelleen lähes kymmenestä vanhasta Anttilan liiketilasta, jotka tukevat kasvunäkymiä ja kokonaismyynnin kasvua uusien toimipisteiden avausten myötä.

Tokmannin liiketoiminta sitoo vähän pääomia ja vapaan kassavirran tuotto on Nordean arvioin mukaan lähes kahdeksan prosenttia kuluvana vuonna.

”Tämä mahdollistaa omistajaystävällisen osingon vahvan kasvun ohella. Odotamme Tokmannin kevään osinkotuoton olevan 4,5 prosenttia.”

Sijoita Nordnetin superrahastoon!
Nordnet Superrahasto Suomi on markkinoiden ensimmäinen, aivan uusi ja täysin kuluton indeksirahasto. Rahasto seuraa OMXH25-indeksiä, eli Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä.

• merkintä- ja lunastuspalkkio 0 €
• hallinnointipalkkio 0 €
• säilytys 0 €

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös