Oma talous

10 asiaa, joita henkisesti vahvat ihmiset eivät tee

henkinen vahvuus

Henkinen vahvuutesi saattaa joskus näkyä paremmin siinä, mitä et tee kuin siinä, mitä teet.

Henkiseen vahvuuteen liittyy omien ajatusten, tunteiden ja käyttäytymismallien tiedostaminen, hallitseminen ja kehittäminen. Business Insider on listannut joukon asioita, joita henkisesti vahvaa ihmistä ei yleensä tapaa tekemästä. Alta löydät kymmenen artikkelista poimittua keskeistä kohtaa, joita kannattaa välttää ollaksesi henkisesti vahvempi ja itsevarmempi.

Mitä henkisesti vahvat ihmiset siis eivät tee?

1. He eivät tuhlaa aikaansa itsesääliin

Murehtiminen on ajanhukkaa, lisää negatiivisia tunteita entisestään eikä ole hyväksi ihmissuhteillesi. Keskity sen sijaan kaikkeen hyvään ympärilläsi ja muuta itsesääli kiitollisuuden tunteeksi.

2. He eivät anna valtaa omasta itsestään muille

Vahvat ihmiset seisovat tukevasti omilla jaloillaan ja uskaltavat asettaa rajat sille, kuinka haluavat ja antavat itseään kohdella. Jos annat vastuun elämästäsi muille, annat heille myös vallan määritellä menestyksesi sekä arvosi.  Pidä tavoitteesi vahvana mielessäsi ja tee töitä niiden saavuttamiseksi.

3. He eivät kavahda muutosta

Muutokseen kuuluu seuraavat vaiheet: suunnittelu, valmistelu, toiminta ja ylläpito. Näiden kaikkien vaiheiden läpikäyminen muutosprosessissa on elintärkeää. Muutos voi olla pelottavaa, mutta sen kohtaaminen kasvattaa. Muista: mitä kauemmin odotat, sitä vaikeampaa se yleensä on.

4. He eivät keskity asioihin, joihin eivät voi vaikuttaa

Voi olla henkisesti tyynnyttävää tietää hallitsevansa tilanteen, mutta kaikkien lankojen piteleminen jatkuvasti voi olla ongelmallista. Jos yrität pitää kaikki asiat hallinnassasi viimeiseen saakka, saatat jossain vaiheessa huomata olevasi hyvin levoton tai uupunut. Siirrä ajatuksesi pois kaikesta, mihin et voi vaikuttaa ja voit huomata olevasi levollisempi ja onnellisempi.

5. He eivät yritä miellyttää kaikkia

Arvioimme helposti itseämme ja tekemisiämme sen kautta, mitä muut saattavat meistä ajatella. Tämä ajattelutapa on kuitenkin henkisen vahvuuden vastakohta. Kääntämällä mielesi pois muiden miellyttämisestä saat lisää voimaa omiin tekemisiisi sekä vahvistettua itseluottamustasi.

6. He eivät pelkää ottaa harkittuja riskejä

Kaiken tyyppiset riskit ja niiden ottaminen herättävät meissä helposti pelkoa, jolloin saatamme jumiutua paikoillemme, vaikka mieli tekisi muualle. Tähän ajaa tiedon puute ja toisaalta tietämys riskeistä auttaa ratkaisemaan, mitkä kortit ovat kannattavimpia katsoa läpi. Kun punnitset seuraavan kerran jotakin riskiä, kysy itseltäsi nämä kysymykset:

– Mitkä ovat mahdolliset uhat, entä hyödyt?

– Miten tämän riskin ottaminen auttaa minua eteenpäin tavoitteissani?

– Mitkä ovat vaihtoehdot?

– Mikä on pahinta, mitä voisi käydä tämän myötä?

– Kykenenkö kestämään sen?

– Kuinka paljon tällä päätöksellä on vaikutusta viiden vuoden päästä?

7. He eivät vello menneessä

Menneiden muistelu ja niissä vellominen voi estää nauttimasta nykyhetkestä ja suunnittelemasta tulevaa. Menneiden muistelu voi kuitenkin olla hyvä asia siinä tapauksessa, mikäli halutaan oppia virheistä ja keskitytään tunteiden sijaan faktoihin.

8. He eivät luovuta ensimmäisen vastoinkäymisen kohdalla

Matkalla kohti tavoitteita, olivatpa ne mitä tahansa, on takuulla vastassa monia esteitä ja epäonnistumisia. Jos haluat olla henkisesti voimakas, älä koskaan ajattele epäonnistumisia pahoina asioina tai ettet ole tarpeeksi hyvä. Epäonnistumiset vahvistavat, jos niitä vastaan nousee aina kaatumisen jälkeen.

9. He eivät ajattele kenenkään olevan heille velkaa

On helppoa syyttää muita epäonnistumisista, vaikeista asioista tai menestyksen puutteesta. Totuus on kuitenkin se, ettei kukaan ole automaattisesti oikeutettu saamaan mitään, kaikki on ansaittava. Kannattaa vain keskittyä omiin päämääriinsä, tunnistaa puutteensa ja hyväksyä kritiikki eikä verrata itseään muihin.

10. He eivät odota pikavoittoja

Henkinen heikkous tarkoittaa monesti kärsimättömyyttä ja nopeiden saavutusten janoamista. Tällaiset henkilöt yleensä yliarvioivat kykynsä ja aliarvioivat tarvitsemansa ajan, mikä johtaa heikkoihin tuloksiin. Jos haluaa saavuttaa oman todellisen potentiaalinsa, ei voi odottaa sen tapahtuvan yhdessä yössä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös