Talouden trendit

Digitalisaatio on tärkeä menestystekijä – mutta mistä tekijät?

Digitalisaation merkitys on erittäin suuri erityisesti kasvuhakuisille ja nuorille yrityksille. Aikaa digitalisaation edistämiseen on yrityksissä kuitenkin aiempaa vähemmän.

Yrittäjien luottamus digitalisaatioon on kasvanut merkittävästi Soneran tuoreen yrittäjäkyselyn mukaan. Nyt jopa 75 prosenttia yrittäjistä pitää digitalisaatiossa onnistumista tärkeänä oman yrityksen menestymisen kannalta, kun vuosi sitten tätä piti tärkeänä vain 57 prosenttia.

Panostuksissa muutos ei kuitenkaan näy, sillä monissa yrityksissä aikaa tai lisäkäsipareja ei ole tarjolla digitalisaation edistämiseen. Yrittäjät ovatkin itse entistä kovemmalla ja tekevät töitä viime vuotta useammin iltaisin ja viikonloppuisin.

Soneran Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan digitalisaation merkitys on erittäin suuri etenkin kasvuhakuisille yrityksille ja nuorille pk-yrityksille. Asiantuntijoina toimivat yrittäjät ovat ottaneet ilmiön erityisesti omakseen ja näkevät digitalisaation tuovan aitoa hyötyä liiketoiminnalleen.

Tutkimuksen mukaan lähes puolet yrittäjistä tekee muutoksia digitalisaation toteuttamiseksi. Viimeisen vuoden aikana panostuksia kehityksen edistämiseksi ei ole kuitenkaan pystytty tekemään yhtä paljon kuin aiemmin.

Yrittäjäkyselyn mukaan yrittäjien liikevaihto ja kehitysnäkymät ovat kasvussa 60 prosentilla yrittäjistä, mikä on selkeä parannus viime vuoteen (46 %).

”Uudet, jo käyttöön otetut tekniikat ovat tuoneet mukanaan uutta liiketoimintaa lähes 40 %:lle kaikista tutkituista yrityksistä ja erityisesti asiantuntijayrityksille. Kun tulevaisuuskin nähdään valoisana, on kyse siitä, mistä löytää resurssit ja osaaminen uusien toimintatapojen omaksumiseen”, sanoo Soneran yritysliiketoiminnan johtaja Jussi Salminen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös