Yritysuutiset

Amer Sports petti odotukset

Amer Sports osakekurssi

Urheiluyhtiö Amer Sportsin eilinen tilinpäätösjulkistus oli pettymys sekä loppuvuoden kehityksen että näkymien osalta, arvioi Evli.

Evlin mukaan yhtiön liikevoitto ilman kertaeriä jäi liikevaihtopettymyksen myötä yhdeksän prosenttia ennustettua heikommaksi, vaikka yhtiön kannattavuus olikin vahvalla tasolla.

Tulospettymys johtui etenkin Fitness‐liiketoiminnasta ja yksikön viivästyneistä tuotelanseerauksista.

Amer Sportsin toimitusjohtajan, Heikki Takalan mukaan vuoden viimeisellä neljänneksellä markkinat heikentyivät edelleen. “Urheiluinstrumenteissa siirsimme joidenkin tuotelanseerausten ajankohtaa myöhäisemmäksi johtuen ongelmista tuotteiden teknisessä valmiudessa. Fitness-liiketoiminnassa joidenkin tuotelanseerausten vaikutus viivästyi. Paransimme bruttokatettamme ja toteutimme lyhyen aikavälin kululeikkauksia samalla kun jatkoimmme investoimista vuoden 2020 kasvualueisiimme, erityisesti digitaalisaatioon, omien vähittäiskauppojen avaamiseen sekä uusien tuotteiden ja teknologioiden kehittämiseen tulevaisuuden kaupallistamista varten.”

Osinkoa Amer Sports ehdottaa kasvatettavan 0,55 eurosta 0,62 euroon, mikä ylitti Evlin mukaa sentillä markkinaodotukset.

Myös Amer Sportsin kuluvan vuoden ohjeistus oli Evlin mukaan ennakoitua varovaisempi. Amer odottaa liikevaihdon kasvavan vuonna 2017 jälkimmäiselle vuosipuoliskolle painottuen. Sen sijaan tuloskehityksestä yhtiö ei anna ohjeistusta lainkaan. Evlin mukaan markkinakonsensus odotti kuluvalta vuodelta yhdeksän prosentin iikevaihdon kasvua ja 19 prosentin liikevoiton parannusta.

“Näemmekin vuoden 2017 konsensustulosennusteissa noin 10 %:n leikkauspaineita, joihin suhteutettuna eilistä kurssireaktiota voi pitää oikeutettuna. Näkemyksemme viime vuosina vakuuttavan kasvu‐ ja kannattavuuskäänteen tehneen Amerin osakkeesta pidemmällä tähtäimellä on edelleen positiivinen. Nordea Marketsin suositus osakkeelle on edelleen osta, mutta tavoitehintaa leikattiin 31 eurosta 30 euroon”, Evli toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös