Markkinakommentit

Nordea: Talous ja tulokset tukevat eurooppalaisia osakkeita

Pankki nosti eurooppalaiset osakkeet ylipainoon kohtuullisen arvostuksen ja vakautuneen talouskasvun myötävaikutuksella.

Pankki nosti eurooppalaiset osakkeet ylipainoon kohtuullisen arvostuksen ja vakautuneen talouskasvun myötävaikutuksella.

Eurooppalaisten pörssiyritysten tulosennusteet enteilevät tälle vuodelle mukavaa tulosparannusta, Nordea ennustaa viikkoraportissaan. ”Luotamme kohenevien perustekijöiden ja elvyttävän rahapolitiikan kantavan poliittisesta hälinästä huolimatta.”

Myös euroalueen taloustilanne on vakautunut ja ennakoivat talousindikaattorit arvioivat suotuisan tilanteen jatkuvan.

Nordean arvion mukaan eurooppalaisten yritysten tulosennusteet enteilevät vajaan 14 prosentin tulosparannusta, joka edustaa kehittyneiden markkinoiden kärkeä.

”Liikevaihtojen lähtiessä talouden elpymisen myötä kasvuun kasvavat eurooppalaisten yhtiöiden tulokset sitäkin nopeammin, kun kulut on höylätty viime vuosina mahdollisimman niukoiksi”, pankki toteaa.

Viime vuoden viimeisen neljänneksen tulosraportit ovat Euroopassa olleet rohkaisevia. Nordean mukaan lähes kaksi kolmasosaa raportoineista yhtiöistä on tähän mennessä lyönyt sijoittajien tulosodotukset. Myös liikevaihdoissa nähdään kasvua.

Euro Stoxx 50 osakeindeksi osakemarkkinat osakkeet

Osakkeiden arvostuksen osalta Eurooppa loistaa varsinkin, kun sitä verrataan Yhdysvaltoihin. ”Arvostusero Pohjois‐Amerikkaan on laajempi kuin se on ollut muutamaan vuoteen.”

Kaiken kukkuraksi Euroopan keskuspankin (EKP) ja Englannin keskuspankin elvyttävän rahapolitiikan jatkuminen tukee eurooppalaisia osakkeita.

”Yhdysvalloissa korkojen nousu on aiheuttanut pientä kitkaa yritysten rahoitusolosuhteisiin, mutta Euroopassa tilanne jatkuu yritysten kannalta edelleen erittäin otollisena. EKP:n toimien seurauksena pankkien luotonanto on hiljalleen saatu jälleen kasvamaan ja tämä parantaa edellytyksiä myönteisen talouskasvun jatkumiselle. Vaikka inflaatio on euroalueella hieman noussut energian hintojen myötä, ei EKP vielä näe inflaatiopaineita euroalueella.”

Nordea odotamme rahapolitiikan pysyvän elvyttävänä myös jatkossa.

Kommentoi
Ylös
>