Kasvuosakkeet

Onko Koneen osake jo ostohinnoissa?

sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja,sijoitustappiot

Copyright © KONE Corporation

Nordean kotimaisesta mallisalkusta löytyvä Kone on ollut viimeisen 12 kuukauden aikana pohjoismaisen konepajasektorin heikoimpia osakkeita.

Useimmat konepajat ovat nousseet parantuneiden talouskasvutoiveiden perässä, mutta toisin on Koneen laita. Yhtiön Kiinan uuslaitemyynnin heikentynyt kasvu yhdistettynä hintapaineisiin ovat pitäneet osakkeen paikoillaan, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Kiinan osuus Koneen tuloksesta oli viime vuonna reilu 30 prosenttia. Kiinan hissimarkkinoiden pehmeneminen näkyy tulostasossa selvästi.

”Kun raaka‐ainehinnat samaan aikaan ovat nousseet, on tämä johtanut tuntuvaan marginaalipaineeseen Kiinassa. Tästä syystä Koneen tulos ei ennusteidemme mukaan kasva tänä vuonna”, pankki toteaa.

Koneen muilla markkinoilla tilanne on kuitenkin valoisampi.

Osakkeen laskun myötä myös Koneen arvostusero konepajaverrokkeihin on pienentynyt. Perinteisesti Koneen osakkeessa on ollut Nordean mukaan noin 20 prosentin preemio verrokkiryhmään verrattuna. Nyt ero on pienentynyt alle 10 prosentin.

Nordean mukaan useimpien konepajojen kasvunäkymät ovat kuitenkin Konetta myönteisempiä kuluvalle ja ensi vuodelle, minkä johdosta preemio nousee nykykursseilla takaisin vajaaseen 20 prosenttiin ensi vuoden ennusteilla.

Nordea arvioi Koneen tuloskasvunäkymien olevan selvästi maltillisemmat suhteessa verrokkeihin tänä ja ensi vuonna, jonka jälkeen Koneenkin tuloskasvunäkymät kirkastuvat.

”Osakkeen arvostus kuitenkin huomioi mielestämme hetkellisen tuloskasvuheikkouden kohtalaisen hyvin. Lisäksi yhtiön nettokassa on kivunnut ennätyskorkeaksi, joten tiedossa saattaa vielä olla lisäosinko, ellei kiinnostavia yritysostokohteita löydy”, pankki toteaa.

Nordean suositus Koneen osakkeelle on pidä 44 euron tavoitehinnalla.

Kone osakekurssi osake

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös