Arvo-osakkeet

Nordea: Ruotsalainen sijoitusyhtiö on aliarvostettu

Nordean pohjoismaisesta mallisalkusta löytyvä sijoitusyhtiö Investorin salkkukokonaisuus tarjoaa laajan houkuttelevan salkun sekä listattuja että listaamattomia yhtiöitä.

Nordean pohjoismaisesta mallisalkusta löytyvä sijoitusyhtiö Investorin salkkukokonaisuus tarjoaa laajan houkuttelevan salkun sekä listattuja että listaamattomia yhtiöitä.

Investorin pääomasijoitusyhtiö EQT:n uutisoitiin kaavailevan terveydenhoitoyhtiö Terveystalon listaamista Helsingin pörssiin, mutta yhtiö ei ole vahvistanut asiaa, Nordea toteaa aamukatsauksessaan. Viime vuonna Terveystalon liikevaihto oli 506 miljoonaa euroa ja EBITDA‐ eli käyttökatemarginaali 13 prosenttia.

Nordean mukaan Investorin salkku on kokonaisuudessaan jakautunut listattujen omistusten (noin 70 % koko salkusta) ja listaamattomien omistusten kesken (noin 30 % salkusta). ”Merkittäviin listaamattomiin omistuksiin kuuluvat leikkaussali‐ ja haavanhoitotuotteita valmistava Möln‐ lycke ja pääomasijoittaja EQT, joiden molempien kassavirtatuotot ovat vahvat”, pankki toteaa.

Investorin suurimmat listatut omistukset ovat ruotsalaiset suuryhtiöt ABB, Atlas Copco, SEB sekä AstraZeneca. Investor on myös Wärtsilän pääomistaja 17,7 prosentin omistusosuudellaan.

Investorin osakkeessa on noin 26 prosentin aliarvostus suhteessa nettovarallisuuteensa. Aliarvostukselle ei Nordean mukaan ole perusteita.

”Investorin omistamien listaamattomien yhtiöiden kasvu on vahvaa. Mielestämme Investorin osakkeen nykyinen alihinnoittelu suhteessa omistusten arvoon on perusteettoman suuri, sillä läpinäkyvyys listaamattomissa omistuksissa on parantunut ja hallintokustannukset ovat laskeneet huomattavasti.”

Nordean näkemyksen mukaan läpinäkyvyyden parantuminen sekä erityisesti listaamattomien salkkuyhtiöiden vahvat kassavirrat puoltavat pienempää aliarvostusta suhteessa omistusten arvoon.

Nordea Marketsin suositus Investorin osakkeelle on osta tavoitehinnalla 415 kruunua.

 

Kommentoi
Ylös
>