Kumppaniblogit

Sijoittaja, muista maantieteellinen hajauttaminen

Maantieteellinen hajauttaminen ei ole uusi keksintö, se perustuu vuonna 1952 Harry Markowitzin kehittämään portfolioteoriaan. Hajauttamisen perusperiaate on, ettei pidä laittaa kaikkia munia samaan koriin.

Maantieteellisellä hajauttamisella tarkoitetaan sijoituskohteiden valintaa usealta alueelta ja tätä kautta pienennetään sijoitussalkun riskitasoa. Mitä suppeammalta alueelta sijoitukset valitaan, sitä suurempi riski kohdistuu salkkuun, eli sen markkina-arvon heilahtelut voivat olla suuria.

Eri maiden osakemarkkinat eivät kulje ajallisesti käsi kädessä, vaikka taloudet ovat globalisoituneet viime vuosien aikana merkittävästi. Eri maiden pörssien kehityksessä on ollut havaittavissa merkittäviä eroja. Maantieteellisesti hyvin hajautetussa sijoitussalkussa yhden maan osakemarkkinan lasku vaikuttaa varsin rajoitetusti kokonaistuottoon. Sijoitusten hajauttamisessa euroalueen ulkopuolelle on huomioitava valuuttakurssien merkitys.

Kuinka hajautat säästösi webinaaritallenne Evli

 

Muista päämarkkina-alueet

Osakemarkkinat jaetaan pääsääntöisesti kahteen kategoriaan, kehittyneisiin ja kehittyviin markkinoihin. Kehittyneisiin markkinoihin luetaan USA, Eurooppa, Japani, Australia sekä muutama muu Aasian valtio. Kehittyviksi markkinoiksi luetaan useat Aasian maat, Lähi-itä, Itä-Eurooppa, Afrikka ja Latinalainen Amerikka.

Kehittyvissä maissa yhdistyy usein voimakas talous- ja väestönkasvu.  Kehittyville markkinoille sijoittaminen on riskipitoisempi ratkaisu, mutta osana hyvää hajautusta niillä on paikkansa sijoittajan salkussa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös