Yritysuutiset

Viime vuoden tulosvaroittajan osakekurssi nousukiidossa

Honkarakenne osakekurssi hirsirakentaja

Honkarakenteen omistajat ovat vaurastuneet roimasti viimeisten kuukausien aikana. Vajaa vuosi sitten yritys antoi tulosvaroituksen.

Honkarakenne kertoi eilen suurtilauksesta. Yhtiö toimittaa vuoden 2020 loppuun mennessä yhteensä 34 hirsipäiväkotia eri puolille Suomea. Hirsirakenteiset päiväkodit ovat Honkarakenteen mukaan vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päivähoitotiloja. Honkarakenteen osuus päiväkotitoimituksista on yhteensä noin 6,9 miljoonaa euroa.

Päiväkotien toimitus käynnistyy jo vuonna 2017, jonka aikana tavoitteena on aloittaa 5–7 päiväkodin rakentaminen.

Honkarakenteen osakekurssi pomppasi rajusti tilausilmoituksen jälkeen. Eilen osake nousi peräti 44 prosenttia ja tänäänkin kurssi nousi vielä yli kuusi prosenttia.

Honkarakenteen markkina-arvo lähti kuitenkin jo viime lokakuun lopulla nousuun, kun venäläinen Sistema kertoi halukkuutensa ostaa yhtiön. Honkarakenteen pääomistaja Saarelainen Oy ei kuitenkaan hyväksynyt ostotarjousta. Ostotarjous kuitenkin sai sijoittajat heräämään ja yhtiön markkina-arvo lähti nousuun.

Honkarakenteen perustajan jälkeläisistä koostuva Saarelaisen suku on yhtiön pääomistaja. Suvun omistaman Saarelainen Oy:n osuus Honkarakenteen äänivallasta on reilut 30 prosenttia.

Honkarakenteen näkymät ovat muuttuneet rajusti alle vuodessa. Viime toukokuussa yhtiö antoi tulosvaroituksen ja laski koko vuoden näkymiään. Samalla yhtiö kertoi aloittavansa yt-neuvottelut.

Honkarakenne arvioi toukokuussa koko vuoden liikevaihtonsa ja tuloksensa ennen kertaeriä ja veroja jäävän alle viime vuoden tason.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös