Indikaattorit

Korkomarkkinoilla pelätään: Pettääkö Donald Trump vaalilupaukset?

Markkinoilla on odotettu USA:n presidentin lupauksia veroalennuksista ja infrastruktuuri-investoinneista. Korkomarkkinoiden usko Trumpin lupauksiin alkaa olla koetuksella.

Markkinoilla on odotettu vesi kielellä USA:n presidentin lupauksia veroalennuksista ja infrastruktuuri-investoinneista. Korkomarkkinoiden usko Trumpin lupauksiin alkaa olla koetuksella.

Korkomarkkinat kertovat sijoittajien ja markkinoiden odotuksista talouskasvusta, inflaatiosta ja lyhyiden korkojen tulevasta kehityksestä.

Korkosijoittajien odotuksia talouskasvun ja inflaation kiihtymisestä on ruokkinut USA:n väkevä makrotalouden kehitys. Työllisyyskehitys on rapakon takana ollut vakuuttavaa jo pitemmän aikaa ja helmikuussakin työllisyysluvut olivat odotuksia korkeammat. Uusia maatalouden ulkopuolisia työpaikkoja syntyi helmikuussa 235 tuhatta, kun konsensusodotus oli 200 tuhatta.

Yhdysvaltojen työttömyysaste laski odotetusti helmikuussa 4,7 prosenttiin tammikuun 4,8 prosentista.

USA:ssa 10 ja 30 vuoden valtiolainojen korot nousivat viime kesästä vuoden 2016 loppuun asti Yhdysvaltojen ja maailmantalouden vireen ja inflaatio-odotusten nousun myötä. Sen jälkeen korkojen nousu on pysähtynyt.

Korkosijoittajat ovat alkaneet kyseenalaistaa Trumpin lupaamien toimien kaikkein positiivisimpia kasvuvaikutuksia USA:n talouteen kuluvana vuonna, toteaa Handelsbanken markkinakatsauksessaan.

Markkinat odottavatkin Trumpilta kuumeisesti konkretiaa lupausten päälle. Merkkejä lupausten toteutumisesta ei saatu tälläkään viikolla kun Trump esitteli kongressille budjettisuunnitelmansa torstaina.

Analyysitalo Inderesin mukaan Donald Trumpin budjettiesitys oli pitkälti odotettu, mutta joutunee rajuun käsittelyyn kongressissa.

”Tieto osakemarkkinan kannalta tärkeistä ajureista, kuten yritysveron alennuksista, ovat edelleen loistaneet poissaolollaan. Päätösten venyminen aiheuttaa epäilyjä Valkoisen talon lupausten pitävyydestä ”ilmiömäisen” veroreformin suhteen, ja voi ajan mittaan viedä pohjaa vaalien jälkeiseltä osakemarkkinan rallilta”, Inderes toteaa aamukatsauksessaan.

Kommentoi
Ylös
>