Yritysuutiset

Nokia julkaisi odotusten mukaisen tuloksen

Nokian osavuosikatsaus oli markkinoille helpotus, arvioi Nordea.

Nokian osavuosikatsaus oli markkinoille helpotus, arvioi Nordea.

Nokian liikevoitto ylsi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 341 miljoonaan euroon, eli oli Nordean mukaan hieman odotettua 334 miljoonaa euroa parempi.

Liikevaihtoa kertyi 5,4 miljardia euroa. Nordea odotti 5,3 miljardin liikevaihtoa.  Yhtiön tärkeimmän liiketoiminnan, eli Networksin, liikevoitto jäi kuitenkin 2 prosenttia odotettua heikommaksi, mutta sitä paikkasi Technologies‐yksikön vahva veto.

Nokia pitää ennallaan Networks‐liiketoiminnan ohjeistuksen. Liikevaihdon odotetaan laskevan vuoden aikana ja liikevoittomarginaalin olevan 8‐10 prosenttia. Yhtiön toimitusjohtaja Rajev Suri suhtautuu varovaisen myönteisesti yhtiön koko vuoden kehitykseen.

”Kokonaisuudessaan Nokian tulosraportti oli siis hyvin odotetun mukainen, eikä sinällään ole omiaan muuttamaan analyytikkojen ennusteita. Markkinoilla on kuitenkin saatettu hermoilla alan tilannetta, sillä Nokian kilpailija Ericssonin tulos oli selvästi heikompi suhteessa ennusteisiin, joten Nokian viestit voivat tulla helpotuksena.

Myös Inderesin mielestä Nokian aamulla julkaisema tulos osui pitkälti markkinoiden odotuksiin.

”Raportissa oli nähtävissä myös pieniä positiivisia signaaleja markkinatilanteesta erityisesti mobiiliverkoissa. Tätä osin peitti alleen yllättävän heikko liikevaihdon ja tuloksen kehitys muilla tuotealueilla. Liikevaihdon pahin lasku näyttäisi olevan tasaantumassa, mikä vahvistaa arviota siitä, että verkkomarkkinoilla pahin on takana”, Inderes toteaa aamukatsauksessaan.

Nokiaa tukee Inderesin mukan myös markkinan hintakilpailun hellittäminen, kustannussäästöt sekä Alcatel-Lucentin ristiinmyyntipotentiaalin realisoituminen.

Markkinat tulkitsivat osavuosikatsauksen selkeän positiivisesti, sillä yhtiön osakekurssi oli tänään reippaassa yli neljän prosentin nousussa aamupäivällä.

Kommentoi
Ylös
>