Oma talous

Applen toimitusjohtaja: Jos työskentelet vain rahan takia, et tule koskaan olemaan onnellinen

älä työskentele vain rahan takia

Applen toimitusjohtaja Tim Cook kävi keskiviikkona puhumassa opiskelijoille Glasgow’n yliopistossa, jossa hänelle samalla myönnettiin kunniatohtorin arvonimi, kirjoittaa Fortune.

Toimitusjohtaja Cookin viesti opiskelijoille oli, ettei pelkän rahan varaan kannata rakentaa työtä ja uraa. Hän varoitti, että jos suurin eteenpäin vievä voima on raha, elämästä tulee varsin kuluttavaa. Silloin alkaa helposti ajatella, ettei mikään summa riitä eikä milloinkaan tienaa tarpeeksi, jotta voisi olla onnellinen.

Cookin mukaan ihmisen tulee löytää se leikkauspiste, jossa voi toteuttaa omaa intohimoansa ja samalla palvella muita ihmisiä. Tämän leikkauspisteen löytäminen tuo ihmiselle kaikkein suurimman onnellisuuden tunteen, jonka työelämässä voi saavuttaa.

Vaikka Cook kannusti opiskelijoita valitsemaan työnsä rahan sijaan sen mukaan, mitä he rakastavat tehdä, hän myös myönsi olevansa itse hyvin onnekkaassa asemassa: Hänen oma uravalintansa tuotti hänelle viime vuonna 8,5 miljoonaa dollaria.

Kaikki eivät voi olla suurten yhtiöiden toimitusjohtajia, eikä se varmasti vastaisikaan jokaisen ihanteellista leikkauspistettä. Omaa intohimoa seuraamalla on kuitenkin mahdollista myös lyödä rahoiksi tai ainakin elää elämää, jossa maanantait eivät aloita taas yhtä uutta tuskien taivalta kohti viikonloppua. Uskon, että monet menestyneimmät yritysjohtajat ovat löytäneet tämän salaisuuden sen sijaan, että olisivat päässeet asemaansa pelkkää rahaa ajattelemalla.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös