Osakeanalyysit

Peliyhtiö Remedy listautuu – Inderes: listautumishinta on houkutteleva

Analyysitalo Inderesin mukana peliyhtiöt ovat vaikeita sijoituskohteita.

Vuonna 1995 perustettu peliyhtiö Remedy Entertainment kertoi listautuvansa First North -markkinapaikalle. Yhtiö tunnetaan parhaiten Max Payne ja Alan Wake -peleistään.

Kilpailu julkaisusopimuksista ja kuluttajien huomiosta on kireää, mutta Remedyn pelikategoriassa myös alalle tulokynnys on korkea, toteaa Inderes aamukatsauksessaan. Pelituotannot kestävät nykyään vuosia ja niiden onnistuminen ja rahoituksen saaminen edellyttävät pelistudiolta vahvaa mainetta, tunnettavuutta, teknologiaa ja osaamista.

Uusi strategia

Inderesin mukaan liiketoimintamallin jatkuvuutta ja kilpailuetua tuovat Remedyn omat pelikehitysteknologiat, julkaisusopimukset sekä omien pelibrändien jatko-osat.

Remedy aikoo strategiassaan siirtyä usean pelin rinnakkaiseen kehitykseen, mikä tasaa projektiriskejä. Samalla yhtiö tulee rahoittamaan nykyistä suuremman osuuden pelikehityksestä itse, minkä ansiosta pelin tekijänoikeudet jää yhtiön omistukseen ja yhtiö saa suuremman osuuden pelimyynnin tuotoista.

”Yhtiöllä on vahvat näytöt laadukkaiden pelien kehityksestä, joten suuremman tuotantoriskin ottaminen on mielestämme perusteltua. Strategian mukainen siirtymä kestää arviomme mukaan vuosikymmenen lopulle”, Inderes toteaa.

Inderesin mukaan peliala on sen kasvunäkymistä huolimatta vaikea sijoituskohde.

”Loppukäyttäjien kulutus on impulsiivista, kilpailu kuluttajien huomiosta on kireää, kassavirrat ovat erittäin syklisiä, teknologia ja liiketoimintamallit muuttuvat nopeasti ja tuotekehityssyklit ovat pitkiä.”

Listautumishinta alle yhtiön arvon

Remedyn arvonmuodostus on tietenkin hyvin riippuvainen pelimyynnistä sekä yhtiön kyvystä siirtyä onnistuneesti moniprojektimalliin ja omien pelibrändien kehitykseen. Inderesin mukana yhtiön arvoa tulee tarkastella pitkällä aikavälillä johtuen nykyisten hankkeiden kehityssykleistä.

Inderes arvioi Remedyn arvon listautumishintaa arvokkaammaksi.

”Arvioimme yhtiön osakkeen arvoksi 7,0 EUR, mikä vastaa 21,5x P/E-lukua vuoden 2016 tuloksesta ja 14,7x P/E-lukua vuoden 2019 ennustetusta tuloksesta.” Inderesin arvio yhtiön markkina-arvosta listautumisannin jälkeen on 63 – 109 miljoonaa euroa eli 5,2 – 9,0 euroa per osake.

Listautumisanti on arvonmääritykseemme nähden maltillisesti hinnoiteltu, sillä merkintähinta 5,65 euroa on selkeästi alle Inderesin arvioiman 7,0 euron osakekohtaisen arvon.

Remedyn osakkeiden merkintäaika alkaa 17.5.2017 kello 9.30 ja päättyy 23.5.2017 kello 16.30, ellei merkintäaikaa keskeytetä tai pidennetä.

Merkintähinta: 5,65 euroa osakkeelta ja merkintämäärä: 150 – 8 000 osaketta. Yleisöantiin voivat osallistua sijoittajat, joiden pysyvä osoite tai kotipaikka on Suomessa ja jotka antavat merkintäsitoumuksensa Suomessa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös