Raaka-aineet

Nordea: Öljyn hinnassa nousuvaraa

OPEC:n tuotantoleikkaukset tukevat öljyn hintaa, arvioi Nordea.

OPEC:n tuotantoleikkaukset tukevat öljyn hintaa, arvioi Nordea.

Viime marraskuussa öljyntuottajamaiden järjestö OPEC sopi tuotantoleikkauksista ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen. Lisäksi Opecin ulkopuolelta sopimukseen saatiin mukaan myös Venäjä.

Tuotantoleikkaukset tukevat yleensä öljyn hintaa. Kuitenkin markkinoilla Yhdysvaltojen ennätyksellisen korkeat öljyvarastot ovat luoneet mustan kullan hintaan laskupaineita. Myös amerikkalaiset liuskeöljytuottajat ovat lisänneet markkinaosuuttaan korkeampien hintojen turvin, toteaa Nordea viikkokatsauksessaan.

Heilunnasta huolimatta Nordean öljynäkemys on positiivinen.

”Varastotasot ovat lähteneet laskuun ja OPEC on lupaillut tuotannonleikkauksille jatkoa toukokuun lopun kokouksestaan. Saudi‐Arabialla on kannustimenaan maailman suurimman pörssiyhtiön listaaminen ensi vuonna. Saudi‐Arabia aikoo myydä pienen osan valtion öljy‐yhtiö Aramcosta rahoittaakseen investointeja talouden monipuolistamiseksi”, pankki toteaa.

Saudi‐Arabia onkin Nordean mukaan kantanut enemmän kuin osansa tuotannonleikkauksista ja tekee myös jatkossa kaikkensa hintavakauden eteen. ”Samaan aikaan on todettava, että liuskeöljytuotanto on muuttanut pysyvästi öljymarkkinoita ja paluuta 100 dollarin tynnyrihintoihin ei ole näkyvissä”, Nordea ennustaa.

1 kommentti
  • Caitlin Rogers sanoo:

    It is no surprise that OPEC will do this. In fact, I have read that minister from Russia and Saudi Arabia agreed to the oil production cut that results to oil price hike.

    Source: http://www.funds-money.com/oil-prices-jump/

  • Ylös
    >