Oma talous

Ensi vuonna älypuhelin latautuu 5 minuutissa

Markkinoille on tulossa älypuhelin, joka latautuu 5 minuutissa. Tuotteella on potentiaalia mullistaa markkinat.

Oletko huomannut, että puhelimesta loppuu akku yleensä silloin, kun sitä tarvitsee. Juuri silloin kun olet tien päällä ja sinun pitäisi olla tavoitettavissa, viheltää puhelimesi pelin poikki.

Saat jostain hätäapuna ladattua puhelinta 5 minuuttia. Tämä johtaa vain uuteen turhautumiseen, koska 5 minuutin latausaika ei pidä puhelintasi kovin kauaa pelissä mukana.

Ensi vuonna asiat voivat olla toisin. Markkinoille on tulossa entistä parempia latureita, jotka saattavat säästää sinutkin turhautumiselta.

Älypuhelin täyteen muutamassa minuutissa

Kuluttajien saataville on ensi vuonna tulossa älypuhelimia, jotka latautuvat täyteen 5 minuutissa.

Teknologia tuotiin julkisuuteen jo vuonna 2015, kun StoreDot esitteli ”FlashBattery”-tuotteensa Las Vegasin Consumer Electronics showssa. Se sisältää nanomateriaaleja ja orgaanisia yhdisteitä.

Akun aiemmat versiot olivat paksumpia kuin useimpien älypuhelinten patterit, mutta nyt tuote on valmis markkinoille.

Teknologian tuottamista on pilotoitu kahdella aasialaisessa patterin valmistajalla ja massatuotannon odotetaan alkavan vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä.

Ei vielä kirkossa kuulutettu

Aikataulua on kritisoitua turhan optimistiseksi, mutta asiantuntijat kertovat, että jos aikataulu etenee suunnitellusti tulee tuote mullistamaan älypuhelinmarkkinat.

Muitakin ongelmia voi tulla. Esimerkiksi altistuminen korkeille lämpötiloille voi olla paristoissa ongelmana. Kuitenkin tuote, jolla on edellytyksiä ratkaista kuluttajaelektroniikan akkuongelma sisältää suuren potentiaalin.

StoreDot ei ole ainoa akkuja kehittävä yritys. Qualcomin ”Quick Charge 4”-teknologia lupaa 5 minuutin latauksen antavan 5 tuntia käyttöaikaa.

Tulossa myös sähköautoihin

StoryDot on myös esitellyt 5 minuutissa latautuvan akun sähköautolle. Yrityksen mukaan akulla ajaa noin 480km.

Vertailun vuoksi Teslan ”Supercharger”-teknologialta menee 75 minuuttia sähköauton lataamiseen, mutta 30 minuutissa akkuun saa virtaa jolla ajelee noin 270km.

StoryDot kehittää sähköautoteknologiaa yhdessä autonvalmistajien kanssa ja niiden markkinoille tulo tulee viemään vielä vuosia.

Kommentoi
Ylös
>