Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö: ”Erittäin yliarvostetut” jenkkiosakkeet maksimaalisessa alipainossa

Varainhoitoyhtiö Pictet Asset Management uskoo Euroopan ja Japanin osakemarkkinoihin.

Osakemarkkinat noussevat edelleen, koska talouskasvu jatkuu vahvana ja rahatalous on hyvässä kunnossa, sanoo Pictet Asset Managementin strategi Luca Paolini.

Macronin vaalivoitto Ranskan presidentinvaaleissa ja rauhoittunut poliittinen tilanne hyödyttänee myös osakkeita. Tämän vuoksi Pictet pitää ylipainon osakkeissa.

Varainhoitoyhtiö on kuitenkin laskenut joukkolainat neutraalista alipainoon.

Keskuspankit tukevat euromaiden kotimarkkinoita

”Niiden tuotot ovat laskeneet voimakkaasti, kun sijoittajien odotukset rahapolitiikan tiukentamisen aikataulusta ovat lieventyneet. Trendin viimeaikainen käänne antaa aihetta olettaa, että joukkolainoihin kohdistuu jälleen kerran lisäpainetta”, Paolini toteaa.

Euroalueen kasvu pystyy hyvällä tasolla. Tähän on Pictetin mukaan syynä se, että Euroopan keskuspankin rahapoliittiset elvytystoimet ovat kohdistuneet aiempaa paremmin eri maiden kotimarkkinoille. Tämä on parantanut ulkoisia olosuhteita ja elvyttänyt työmarkkinoita maltillisesti.

Eurooppalaisten yritysten näkymiä varainhoitoyhtiö pitää myös hyvinä – ennätykselliset 345 miljardia dollaria ulkomaista rahaa virtasi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Euroopan yrityskauppoihin. Tämä voi ennakoida eläkerahastojen ja muiden institutionaalisten sijoittajien pääomien uudelleenallokointia osakkeisiin.

Pictet pitää maksimiylipainon japanilaisissa osakkeissa, koska Japanin talousnäkymistä ovat positiiviset ja koska japanilaiset osakkeet ovat kehittyneiden markkinoiden osakkeista kaikkein edullisimpia. Lisäksi Japanin keskuspankki on tukenut markkinoita.

Varainhoitoyhtiö on myös toiveikkaana kehittyvien markkinoiden sekä Tyynenmeren (pois lukien Japani) osakkeiden suhteen, mikä osittain johtuu Kiinan talouden vahvuudesta. Lisäksi muiden kehittyvien markkinoiden elpyvä kasvu ja maltillinen inflaatio tukevat niiden osakkeita.

Jenkkiosakkeet ovat kalliita

Erittäin yliarvostetut yhdysvaltalaiset osakkeet Pictet pitää maksimialipainossa.

”Yhdysvaltalaisten yhtiöiden tulosodotukset eivät nouse juurikaan, ja ilmassa on ensimmäisiä merkkejä kulutuksen vähenemisestä. Tämän vuoksi olemme laskeneet alipainoon myös kestokulutushyödykkeiden toimialan, jota yhdysvaltalaiset yritykset dominoivat” Paolini toteaa.

Lainamarkkinat eivät juurikaan houkuttele niitä sijoittajia, jotka ovat valmiita ottamaan riskiä kohonneiden tuottojen toivossa. Pictetin mukana on kyse arvostuksista.

Vaikka korkopuolen yleisnäkymä ei ole kovin houkutteleva, markkinoilta on kuitenkin löydettävissä mahdollisuuksia. Pictet on löytänyt nämä kolme: Yhdysvaltojen valtionlainat toimivat suojana geopoliittisia riskejä sekä talouskasvun mahdollista heikkenemistä vastaan. Yhdysvaltojen investointiluokan joukkolainat hyötynevät yritysten tasaisesta tuloskasvusta. Pictet näkee potentiaalia myös kehittyvien markkinoiden paikallisen valuutan joukkolainoissa.

Valuutoissa varainhoitoyhtiö odottaa dollarin heikkenevän muita päävaluuttoja vasten, koska se on hyvin kallis.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös