Sijoitusideat

Evli: Raisio on nyt kilpailijoihinsa nähden alehinnoissa

Raisio osakekurssi osakkeet pörssi sijoittaminen

Raision osakkeen arvostustaso on valahtanut selvästi alle verrokkiryhmänsä.

Rehu- ja elintarviketeollisuusyritys Raision kannattavuus Brändit-yksikössä on noussut kansainvälisesti vahvalle tasolle huonosti kannattavien liiketoimintojen alasajon myötä, Evli toteaa aamukatsauksessaan.  Tämä siitä huolimatta että toimintaympäristö Iso-Britanniassa on tällä hetkellä haastava.

Evlin mukaan Raisio pyrkii vastaamaan orgaanisiin kasvuhaasteisiin uudistetulla strategiallaan, jota tukee Southallin kiinteistön myynnistä aiheutunut nettokassapositio.

Raision uudistettu liiketoimintastrategia painottaa hyvinvointia ja kestävää kasvua.

Yhtiön toimitusjohtaja Jarmo Puputti toteaa, että Raision strategian ydin muodostuu kasvipohjaisista, terveellisistä sekä vastuullisista kuluttajien ja asiakkaiden tarpeiden mukaisista brändituotteista.

”Pidän hyvänä sitä, että strategiauudistus pohjautuu vahvuuksillemme. Se merkitsee sitä, että olemme jo pitkään olleet oikealla tiellä ja tunnistaneet tulevaisuuden tärkeimmät trendit. Uutta on määrätietoinen ote Raision kannattavan kasvun mahdollistavassa laajentumisessa uusille markkinoille ja uusiin tuotesegmentteihin sekä kyky lanseerata uutuuksia nopeammin”, Puputti toteaa.

Raisio teki vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 10,6 miljoonan euron vertailukelpoisen liiketuloksen, jossa parannusta vertailukauden liiketulokseen oli 0,9 miljoonaa euroa. Liikevaihdon laskusta huolimatta Raision suhteellinen kannattavuus nousi 11,4 prosenttiin vertailukauden 8,5 prosentista.

Keskeisimmät tulosta parantaneet tekijät olivat yhtiön toimitusjohtaja Puputin mukaan myyty tappiollinen UK:n välipalapatukkaliiketoiminta sekä Välipalat-liiketoiminnan orgaaninen kasvu.

Verrokkeihin eli kilpailijoihin nähden Raisio näyttää nyt edulliselta.

Evlin mukaan EV/EBIT-kerroin on pudonnut historiallisen tasonsa alapuolelle. Kerroin on nyt Evlin tämän vuoden tulosennusteilla 11,6, kun kilpailijoiden vastaava keskimääräinen lukema on 15,6. Arvostus on nyt 26 – 29 prosenttia alle verrokkiryhmän. Arvostusero on noussut kesän 2015 jälkeen. Sitä ennen Raision arvostustaso oli kilpailijoita korkeampi.

Myös osinkotuotto on korkea, eli noin viisi prosenttia.

EV/EBIT-luku on yksi yleisimmistä osakkeiden arvostusmittareista P/E-luvun ohella. Se kuvaa yrityksen velattoman markkina-arvon eli ns. yritysarvon ja liiketuloksen suhdetta. EV/EBIT-luku on tavallaan yritysarvon takaisinmaksuaika, eli se kertoo, kuinka monessa vuodessa yritys tekisi velattoman arvonsa verran liiketulosta, mikäli liiketulos pysyisi ennallaan.

Evlin suositus Raision osakkeelle on osta ja tavoitehinta on 4,1 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös