Kasvuosakkeet

USA:n suurin kaapeli-TV-yhtiö nousi Nordean mallisalkkuun

Comcast-yhtiön valttikortti on netti-TV-yhtiö Xfinity.

Comcast kaapeli-tv kasvuyhtiö

Kuva: Mike Mozart.

Comcast-yhtiön valttikortti on netti-TV-yhtiö Xfinity.

Amerikkalainen Comcast on USA:n suurin kaapeli-TV-yhtiö, joka tarjoaa myös internet-yhteyksiä ja erilaisia kanavapaketteja. Comcast omistaa NBCUniversal-yksikkönsä kautta TV-kanavia sekä esimerkiksi Universalin elokuvastudiot ja huvipuistot.

Yhtiön tuloskasvu on ollut vakuuttavaa, sillä Thomson Reutersin tietokannan mukaan viiden vuoden keskimääräinen vuosittainen tuloskasvu on ollut lähes 12 prosenttia.

Comcast osakekurssi osakkeet jenkkiosakkeet pörssi

Kaapeli-TV-yhtiön laaja-alainen mediaomistus mahdollistaa synergioiden hyödyntämisen eri liiketoiminta-alueiden välillä, Nordea toteaa viikkokatsauksessaan. Netti-TV-käyttöliittymä Xfinityn kautta Comcast tarjoaa pääsyn elokuviin, TV-kanaviin sekä Netflixin ja HBO:n kaltaisiin suosittuihin suoratoistopalveluihin.

Nordean mukaan Comcast on kyennyt myös kääntämään TV‐kanavapakettiensa tilausmäärien pudotuksen ja viime vuodesta alkaen asiakasmäärät ovat jälleen kasvaneet.

Kasvua on tiedossa myös jatkossa – tosin riskejäkin piisaa.

”Näemmekin edellytyksiä trendin jatkumiselle uuden Comcastin käyttöliittymän ansiosta. Toimialan nopea kehitys ja kuluttajien viihteenkulutusmieltymyksissä tapahtuvat muutokset ovat toki keskeisiä toimialan yhtiöihin liittyviä riskejä. TV‐, elokuva‐ ja huvipuistoliiketoimintojen osalta yhtiön selkein kilpailija on Disney, mutta toisaalta Comcast kilpailee operaattoreiden kanssa”, Nordea kiteyttää.

Comcast on Nordean mukaan myös menestynyt uusien suosittujen ohjelmien tuottamisessa niin viihde‐ kuin uutiskanavilleen. ”Tämä on näkynyt sekä mainosmyynnin kasvuna että palkkiotuottoina muilta yhtiöiltä, jotka tarjoavat Comcastin kanavia osana omia TV‐kanavapakettejaan.”

Nordea ennustaa Comcastille tänä vuonna viiden ja ensi vuonna seitsemän prosentin liikevaihdon kasvua. Tuloskasvu on tätä nopeampaa, sillä kuluvalle vuodelle pankki odottaa 10 prosentin ja ensi vuodelle 12 prosentin tuloskasvua. Yhtiön kuluvan vuoden tulosennusteella laskettu P/E-kerroin on 21.

Comcast syrjäytti Nordean globaalissa mallisalkussa lenkkikenkäketju Foot Lockerin, jonka alkuvuosi on ollut tulosvaroituksen vuoksi pettymys.

Thomson Reutersin tietokannan mukaan yhtiö on selkeästi sitä seuraavien analyytikoiden suosikki. Comcastia seuraavien analyytikoiden osakesuositukset ovat jakautuneet seuraavasti:

Osta14
Lisää15
Pidä2
Vähennä0
Myy0

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös