Oma talous

Budjettimatkailijan kannattaa suunnata Albaniaan

Albania Saranda lomakohde aurinkoloma loma

FOREX Bank listasi matkakohteet, joissa matkailija pääsee nauttimaan auringosta halvimmalla.

Mihin niukan matkabudjetin matkailijan kannattaa suunnata matkansa, jos tavoitteena kustannusten kurissa pitämisen lisäksi myös päästä nauttimaan kunnon auringonpaisteesta?

Tällaiselle reissaajalle optimaalinen lomakohde saattaa olla Albanian Saranda. Siellä yksi aurinkotunti maksaa vain 4,2 euroa, kun taas Helsingissä hinta on 22,8 euroa. Tiedot käyvät ilmi FOREX Bankin uusimmasta aurinkoindeksistä.

FOREX Bankin aurinkoindeksissä verrataan yleisesti käytettyjen tuotteiden hintatasoa ja kustannuksia. Vertailun kohteena ovat esimerkiksi ateria keskitason ravintolassa, puoli litraa olutta, 5 km:n taksimatka ja yhden hotelliyön keskihinta Trivago-hotellihakusivuston tietojen perusteella.

Aurinkoindeksissä on lisäksi otettu huomioon heinäkuun aurinkotuntien määrä 31 eri kohteessa. Kokonaiskustannukset on sen jälkeen jaettu päivittäisten aurinkotuntien keskimääräisellä määrällä. Aurinkoisen tunnin hinta perustuu tavanomaisiin lomanviettokustannuksiin ja auringonpaisteisten tuntien määrään eri matkakohteissa.

Albanian Sarandassa heinäkuussa aurinko paistaa 84 tuntia viikossa, joten yhden aurinkotunnin hinnaksi tulee vain 4,2 euroa. Se on alle kolmasosa Malagassa ja Phuketissa sekä vain viidesosa Barcelonassa ja Los Angelesissa aiheutuvista kustannuksista.

Muita halpoja aurinkokohteita löytyy Albanian lisäksi muualtakin Etelä-Euroopasta sekä Itä-Euroopasta ja Pohjois-Afrikasta.

”Saranda on oikea valinta matkakohteeksi, jos haluaa paljon aurinkoa vastineeksi rahoilleen. Tässä kaupungissa on kaikkea mahdollista edullisista ravintoloista ja kahviloista lapsiystävällisiin hiekkarantoihin, joilla on mukava kävellä. Muita edullisia ja aurinkoisia matkakohteita ovat Antalya, Bodrum, Varna ja Budva”, FOREX Bankin aluejohtaja Tanja Nyman kertoo.

Turkin Bodrumissa ja Kreikan Rodoksella on eniten aurinkoisia tunteja viikossa. Niissä suomalaiset voivat nauttia keskimäärin 98 aurinkoisesta tunnista viikossa, ensin mainitussa 5,6 eurolla ja viimemainitussa 7,2 eurolla tuntia kohden. Tänä keväänä auringonpaisteinen tunti käy kalleimmaksi Venetsiassa, Brightonissa, San Franciscossa ja Cancunissa.

Katso koko 31 kohteen lista FOREX Bankin sivuilta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös