Yritysuutiset

Raaka-aineen saatavuusongelmat painoivat HKScanin tuloksen reippaasti pakkaselle

Elintarviketeollisuusyhtiön toinen neljännes jatkui haastavana. Sekä ensimmäisen vuosipuoliskon että toisen neljänneksen vertailukelpoinen liikevoitto jäivät viime vuodesta.

Toisen neljänneksen vertailukelpoinen liikevoitto oli -1,2 miljoonaa euroa, kun se viime vuoden toisella vuosineljänneksellä oli positiivinen 2,2, miljoonaa euroa.

Osakekohtainen tulos oli -0,36 (-0,18) euroa tammi–kesäkuussa ja -0,22 (-0,01) euroa toisella neljänneksellä. Tappio oli odotettua kovempi, sillä analyytikoiden konsensusennuste toiselle vuosineljännekselle oli -0,04 euron ja -0,01 euron haarukassa.

HKScanin toimitusjohtajan, Jari Latvalan mukaan liikevoiton pienenemisen syynä oli erityisesti suurimpien markkina-alueidemme Ruotsin ja Suomen liikevoiton supistuminen. Tanskan liikevoitto parani hieman, ja Baltian liikevoitto pysyi ennallaan toisella neljänneksellä. Lisäksi ensimmäisen vuosipuoliskon tulokseen vaikuttivat Rauman siipikarjatuotantolaitoksen miljoonan euron suuruiset käynnistyskustannukset.

Kotimaassa ja Ruotsissa vaikeuksia tuottivat raaka-aineen saatavuusongelmat.

“Naudanliharaaka-aineen saatavuus jatkui heikkona Ruotsissa ja Suomessa, mikä vaikutti toisen neljänneksen tulokseen. Suomessa sianlihatasetta onnistuttiin vakauttamaan entisestään, mikä yhdessä onnistuneen myyntimixin kanssa paransi sianlihan katetta. Touko- ja kesäkuun kylmä sää viivästytti grillikauden alkua kaikilla kotimarkkinoillamme ja heikensi grillimakkaroiden ja –lihojen myyntiä. Pekoni- ja ateriakomponenttikategorioiden myynti parani”, Latvala toteaa.

Tanskassa yhtiön johdonmukainen työ tehokkuuden parantamiseksi tuotti tuloksia, mikä näkyi alentuneina kustannuksina ja liiketappion pienentymisenä. Myös Baltia onnistui toiminnoissaan hyvin, toimitusjohtaja toteaa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös