Markkinakommentit

Osakerahastot menettivät pääomia kesäkuussa – varautuvatko sijoittajat jo laskumarkkinoihin?

Varautuvatko osakesijoittajat jo keskuspankkien kiristyvään rahapolitiikkaan ja nousevaan korkotasoon?

Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin kesäkuun aikana nettomääräisesti 1,3 miljardia euroa uutta pääomaa, kertoo Finanssiala tiedotteessaan.

Eniten uutta pääomaa sijoitettiin yhdistelmärahastoihin, yhteensä 928 miljoonaa euroa. Pitkän koron rahastoihin kertyi 227 miljoonaa euroa ja lyhyen koron rahastoihin 179 miljoonaa euroa. Vaihtoehtoiset rahastot keräsivät 75 miljoonaa euroa. Osakerahastot ovat ainoa rahastoluokka, joka on menettänyt sijoituksia vuoden 2017 alusta laskettuna. Kesäkuussa osakerahastoista lunastettiin nettomääräisesti 69 miljoonaa euroa.

Osakerahastoissa eniten uusia sijoituksia kertyi globaalisti sijoittaviin rahastoihin, yhteensä 47 miljoonaa euroa. Sen sijaan Eurooppaan, Pohjois-Amerikkaan ja Pohjoismaihin sijoittavista osakerahastoista lunastettiin eniten varoja.

Pitkän koron rahastoissa eniten uusia sijoituksia keräsivät euroalueen luokitellut yrityslainat. Sen sijaan valtionlainoista lunastettiin varoja kautta linjan.

Osakerahastojen pääomien vähentymisen taustalla saattaa olla pitkästä kurssinoususta aiheutunut voittojen kotiutus ja odotukset keskuspankkien kiristyvästä rahapolitiikasta.

Yhdysvaltojen keskuspankki (Fed) nosti kesäkuussa odotetusti ohjauskorkoaan. Lisäksi Fed kertoi aloittavansa pankin taseen supistamisen pienin askelin tämän vuoden loppuun mennessä.

Euroopan keskuspankki (EKP) sen sijaan piti 8.6. pidetyssä kokouksessaan rahapolitiikkansa ennallaan, mutta EKP:n pääjohtajan, Mario Draghin lausunnot Portugalin Sintrassa kesäkuun lopulla tulkittiin kuitenkin rahapolitiikan kiristymiseksi lähitulevaisuudessa.

Euroalue ohjauskorko korkotaso EKP keskuspankki

”Draghin puheista etsitään nyt herkellä korvalla vihjeitä EKP:n osto-ohjelman kohtalosta. Draghi totesi deflaatiouhan poistuneen, mikä tulkittiin signaaliksi rahapolitiikan tulevasta kiristymisestä. Politiikan suunnasta ei sinänsä ole epäselvyyttä, mutta toimenpiteiden ajoitus ja kalibrointi ovat spekulaation kohteena”, tiivistää Finanssiala ry:n analyytikko Elina Salminen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös