Asunnot ja kiinteistöt

Kerrostalokauppa käy kovilla kierroksilla suurissa yliopistokaupungeissa

Kerrostalokaupat kasvoivat heinäkuussa hurjasti suurimmissa yliopistokaupungeissa.

Kerrostalokaupat kasvoivat viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna Helsingissä (+14 %), Tampereella (+25 %), Jyväskylässä (+22 %) ja Oulussa (+20 %), kertoo kiinteistövälitysyhtiö RE/MAX tiedotteessaan. Tiedot perustuvat KVKL Hintaseurantapalveluun.

Kaiken kaikkiaan vanhojen kerrostalohuoneistojen kauppoja tehtiin heinäkuussa Suomessa 2435, mikä on noin kuusi prosenttia enemmän kuin heinäkuussa 2016.

Erityisen merkittävä muutos tapahtui Tampereen kerrostalokaupan rakenteessa, kun kaksioita myytiin lähes 44 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Kova kysyntä näkyy myös hintakehityksessä.

Käytettyjen kerrostaloasuntojen neliöhinnat nousivat Suomessa yli viisi prosenttia verrattuna heinäkuun 2016 tasoon. Keskimääräinen neliöhinta käytetyissä kerrostalohuoneistoissa Suomessa oli heinäkuussa 2839 euroa neliöltä, kun se vuotta aiemmin oli 2702 euroa.

Pääkaupunkiseudulla käytetyn kerrostaloasunnon neliöhinta oli 4492 euroa neliöltä, kun se vuosi sitten oli 4149 euroa. Tilastohinta nousi yli kahdeksan prosenttia verrattuna heinäkuun 2016 tasoon.

Hinnat nousivat viime vuoteen verrattuna kaikissa yliopistokaupungeissa Lappeenrantaa ja Kuopiota lukuunottamatta.

Heinäkuussa kiinteistönvälittäjät välittivät omakotitalokauppoja Suomessa 1138 kappaletta, mikä on samalla tasolla kuin vuonna 2016. Perheiden aktiivisuudesta asuntomarkkinoille kertoo omakotikaupan vahvat kasvuprosentit viime vuoteen verrattuna Helsingissä (24 %), Espoossa (29 %), Vantaalla (15 %), Tampereella (17 %), Turussa (16 %) ja Lahdessa (40 %).

Omakotitalojen kaupan sujumisesta kertoo myös myyntiaikojen lyheneminen vuoden 2016 heinäkuusta noin neljä prosenttia. Keskimääräinen omakotitalon myyntiaika heinäkuussa Suomessa oli 110 päivää. Erityisen merkittävät myyntiaikojen lyhenemiset nähtiin Lahdessa (-20 %) ja Jyväskylässä (-45 %) vuoden 2016 heinäkuuhun verrattuna.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös