Yritysuutiset

Olvi petrasi tulostaan ja nosti näkymiään

Olvi osakekurssi osakkeet pörssi sijoittaminen panimo

Viileä sää ei pilannut Olvin tuloskuntoa.

Iisalmelaisen panimoyhtiön liikevaihto oli alkuvuoden aikana 180,1 miljoonaa euroa, kun se vuotta aikaisemmin oli 160 miljoonaa euroa. Samalla Olvin alkuvuoden liikevoitto kasvoi 25,2 miljoonaan euroon edellisvuoden 19,9 miljoonasta eurosta.

Huhti-kesäkuun liikevoitto nousi neljänneksen vertailukaudesta 19,0 miljoonaan euroon. Toisen kvartaalin tulos oli myös analyytikoiden odotuksia kovempi, sillä konsensusennuste oli Factsetin mukaan 17,5 miljoonaa euroa. Vertailukauden liikevoitto oli 15,5 miljoonaa euroa.

Samalla Olvi nostaa tulosnäkymiään liikevoiton osalta ja arvioi myyntivolyymin, liikevaihdon ja liikevoiton kasvavan hieman edellisvuoteen verrattuna.

“Ohjeistuksen nostoa on kuitenkin osattu odottaa, sillä konsensusennuste vastasi jo valmiiksi nyt nostettuja näkymiä”, muistuttaa Nordea aamukatsauksessaan.

Lämpimämpi kevät olisi nostanut tulosta vieläkin paremmaksi.

“Olvi–konsernin liiketoiminta kehittyi alkuvuonna ja toisella kvartaalilla suotuisasti, vaikka katsauskauden viileä sää vaikutti touko-kesäkuussa negatiivisesti kokonais­markkinan kehitykseen”, toteaa Olvin toimitusjohtaja Lasse Aho.

Olvi on onnistunut kasvattamaan markkinaosuuttaan Suomessa. Ahon mukaan omyyntivolyymi on jatkanut kasvuaan muun muassa vahvojen brändien sekä onnistuneiden tuoteuutuuksien tukemana. Kasvaneet myyntivolyymit ovat mahdollistaneet tuotanto- ja logistiikkakapasiteetin tehokkaan hyödyntämisen ja samalla osaltaan positiivisen tuloskehityksen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös