Markkinakommentit

Kotimaisten pörssiyhtiöiden tuloskausi on vain varjo amerikkalaisyhtiöiden huippuvireestä

OMX Helsinki osakekurssit osakeindeksi kotimaiset osakkeet kurssikehitys

Kotimaisten pörssiyhtiöiden tuloskausi on ollut pettymys, Nordea arvioi.

Alavireistä tuloskauden kokonaiskuvaa eivät pelastaneet edes viime viikon tulosyllättäjät Nokian Renkaat, CapMan ja Sampo. Helsingin pörssissä negatiivisia tulosyllätyksiä on saatu myönteisiä enemmän ja pörssiyhtiöiden tulospotti on jäämässä ennustettua pienemmäksi, Nordea kiteyttää tuloskauden antia viikkokatsauksessaan.

“Viime viikon myötä kaikki pörssin OMXH 25 ‐indeksin suuryhtiöt ovat jo julkaisseet tuloksensa. Tuloskauden kokonaissaldosta muodostui alavireinen sillä alle kolmasosa pörssin suuryhtiöistä ylitti markkinoiden tulosodotukset. Myös koko pörssin osalta pettymyksiä on saatu positiivisia yllätyksiä enemmän.”

Pankin mukaan Suomessa tuloskausi on jäänyt selvästi vaisummaksi kuin Euroopassa, USA:ta puhumattakaan. Yhdysvaltojen S&P 500 ‐indeksin yhtiöistä peräti 73 prosenttia on ylittänyt Factsetin kokoamat analyytikoiden konsensustulosennusteet, Nordea muistuttaa.

Nordea Marketsin seurannassa olevien suomalaisyhtiöiden kokonaistulospotti on jäänyt reilun prosentin ennustettua pienemmäksi, mutta Nokian vaikutus lukemaan on merkittävä. Ilman Nokiaa tulospotti jäi yli viisi prosenttia ennustettua niukemmaksi.

Suomalaisyhtiöiden näkymät ja koko vuoden ohjeistukset olivat kuitenkin enemmistön osalta odotusten mukaisia. Nordean mukaan esimerkiksi konepajojen uusia tilauksia kertyi pitkälti ennustetulla tahdilla.

Vaisun tuloskauden kokonaissaldo on näkynyt myös markkinakehityksessä.

“Kuukaudessa Helsingin pörssi on laskenut 3,3 %, kun eurooppalaisen Stoxx 600 ‐indeksin pudotus on samassa ajassa jäänyt 1,6 %:iin. Vuoden alusta suomalaisosakkeiden tuotto ylittää kuitenkin edelleen selvästi eurooppalaisen indeksituoton.”

2 kommenttia

2 kommenttia

  1. Avatar

    Mika varis

    17.8.2017 at 11:14

    Miten osakeyhtiön omistaminen vaikuttaa työttömyysturvaan? Oma käsitys on, että jos olet enemmistöomistajana, voidaan sekä sinulta että puolisoltasi evätä työttömyysturva, jos päivätyöt loppuvat.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös