Oma talous

Kova tuotto, 14 miljardia puolessa vuodessa

Alibaban perustaja ja toimitusjohtaja Jack Ma on Aasian rikkain mies. 

Jack Ma, 52 vuotta, omistaa yli 178 miljoonaa Alibaban osaketta. Tämä vastaa seitsemää prosenttia yhtiön osakkeista.

Alibaban osakkeet ovat nousseet vuoden alusta hurjat 90 prosenttia vajaasta 88 dollarista yli 166 dollariin. Tämä tarkoittaa sitä, että pelkästään Jack Man Alibaba-omistuksen arvo on noussut 15,7 miljardista dollarista 29,6 miljardiin dollariin.

Alibaban osake on ollut hyv sijoitus.

Jack Man omistukset eivät rajoitu Alibabaan ja Forbesin mukaan Jack Man nettovarallisuus on 38,5 miljardia dollaria.

AliBaballa on yksinkertainen missio: kaupankäynnin helpottaminen kaikkialla maailmassa. AliBabaa kutsutaan Kiinan Amatzoniksi, mutta Alibaba ei myy omaa tavaraa vaan pyrkii toimimaan nimenomaan digitaalisena alustana.

Alibaban kasvu on ollut hurjaa ja se on yllättänyt analyytikot positiivisesti kerta kerran perään. Alibaban huhti-kesäkuun nettotulos lähes kaksinkertaistui huhti-kesäkuussa 2,07 miljardiin dollariin viime vuoden 1,09 miljardista.

Alibaban liikevaihto puolestaan kasvoi 57 prosenttia 7,40 miljardiin vertailukauden 4,62 miljardista. Konsensus oli 7,12 miljardia. Alibaban tarjoamien AliCloud-nimisten pilvipalveluiden liikevaihto kasvoi 96 prosenttia edellisvuodesta ja AliCloud ylitti miljoonan maksavan asikkaan rajan. AliCloud sai vuosineljänneksellä 137 000 uutta maksavaa asiakasta.

Nasdaqin listaamista analyytikoista 13 suosittelee ostamaan Alibabaa ja kolme pitämään osaketta.

Kommentoi
Ylös
>