Sijoitusideat

Nokia, Tokmanni…pankki päivitti Helsingin pörssin osakesuosikit

OP:n juuri päivitetyllä OPn Parhaat -osakelistalta löytyy sekä suhdanteista hyötyviä syklisiä että markkinoiden ylireagoineista kärsineitä osakkeita.

OPn Parhaat on kerran viikossa päivittyvä suosituslista. Osakkeen positiivinen tai negatiivinen tuotto-odotus lasketaan OP Yrityspankin tavoitehinnan ja markkinahinnan suhteesta. Kokonaisuudessaan OP Yrityspankki antaa sijoitussuosituksia lähes 90 kotimaiselle yhtiölle. Osakkeiden tavoitehinnan määrityksessä pankki käyttää kaiken kaikkiaan seitsemää eri menetelmää, kuten esimerkiksi kassavirta-analyysiä, arvostukseen perustuvia analyysejä sekä osien arvon summaa.

Pankin viisi tämän hetken suosikkia Helsingin pörssin osakkeista ovat seuraavat:

Nokia

OP:n mukaan Nokian hyvä kannattavuus luo pohjaa merkittävälle tulosparannukselle.

”Vaikka markkinatilanne on heikentynyt kevään aikana, Nokia on pystynyt parantamaan kannattavuuttaan. Odotamme markkinatilanteen tasaantuvan vuonna 2018 ja kääntyvän kasvuun vuonna 2019”, pankki toteaa. Yhtiö saa vuosittain Applelta patenttikorvauksina 300 miljoonaa euroa.

OP:n tavoitehinta Nokialle on 6,5 euroa ja suositus on osta.

Tokmanni

Heikot sääolot heikensivät halpakauppaketjun kannattavuutta toisella kvartaalilla. Yhtiöllä on ollut vastoinkäymisiä, mutta OP uskoo tämän hetken osakekurssiin leivottuja negatiivisia odotuksia ylimitoitettuina.

OP:n tavoitehinta Tokmannille on 10 euroa ja suositus on osta.

Cramo

Rakennuskoneiden ja -laitteiden vuokrausyritys edustaa Helsingin pörssin syklisiä yhtiöitä ja siksi se hyötyy maailmantalouden tämän hetken hyvästä vireestä. OP:n mukaan rakentamisen ja siirtokelpoisten tilojen markkinat ovat kasvussa. Samalla Cramon kustannuskehitys on ollut hallittua.

OP:n tavoitehinta Cramolle on 29 euroa ja suositus on osta.

Oriola

Kuten Tokmanni, on myös Oriolan osake saanut turhankin kovia iskuja viime aikoina. Lääketukkurin osake on laskenut poikkeuksellisen alas pehmeän ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksen ja ohjauksen laskun jälkeen.

”Yhtiön tulosura ei ole paras mahdollinen Ruotsin vaikean kilpailutilanteen seurauksena ja ison IT-uudistuksen aiheuttaessa epävarmuutta, mutta nykyinen kurssitaso vaikuttaa ylilyönniltä pidemmällä perspektiivillä”, OP toteaa.

OP:n tavoitehinta Oriolalle on 4,4 euroa ja suositus on lisää.

Uponor

Rakennusten sisäilmasto- ja putkijärjestelmien toimittaja hyötyy Euroopan asuntojen rakennuslupien kasvusta. Myös Pohjois-Amerikassa kasvu jatkuu OP:n mukaan vauhdikkaana. Tuloskasvua tukevat myös yhtiön toteuttamat merkittävät säästötoimenpiteet, vakaat raaka-ainehinnat sekä investoinnit vesiteknologiaan.

OP:n tavoitehinta Uponorille on 17 euroa ja suositus on osta.

Kommentoi
Ylös
>