Yritysuutiset

Uuden sukupolven Nokia 8 -älypuhelimen myynti alkaa Suomessa

Nokia 8 älypuhelin kännykkä

Nokia-puhelinten uusi koti, HMD Global kertoi, että Nokia 8:n myynti alkaa tänään Elisan, DNA:n, Telian, Gigantin ja Verkkokauppa.comin verkkokaupoissa.

Android-käyttöjärjestelmällä toimiva puhelin sisältää bothie-toiminnon, jolla yhtiö toivoo haastavansa suositun selfie-kuvauksen eli itsensä kuvaamisen puhelimen etukameralla.

Nokia 8:ssa on tarjolla ensimmäisenä maailmassa mahdollisuus kuvata kaksipuolisesti videota ja still-kuvia ja videon voi julkaista livenä suoraan sosiaaliseen mediaan, Facebookiin ja YouTubeen, HMD Global kertoo tiedotteessaan.

”Toimme puhelimeen kolme täysin uutta ominaisuutta: ZEISS-optiikan, Nokia OZO spatial 360° audio -tilaäänen ja mahdollisuuden lähettää kaksipuolista videokuvaa livenä sosiaaliseen mediaan. Nokia 8 on myös erittäin suorituskykyinen älypuhelin monipuoliseen käyttöön”, HMD Globalin Pohjoismaiden liiketoimintajohtaja Ossi Korpela kertoo yhtiön tiedotteessa

Nokia 8 -älypuhelin on suunniteltu eritoten aktiivisia sosiaalisen median käyttäjiä varten.

Nokia 8:n suunnittelun lähtökohtana ovat olleet kuluttajien tarpeet sisällön tallentamiseen ja jakamiseen. Nämä on otettu huomioon niin laitteen sisällön kuin ulkomuodon suunnittelussa. Muotoilu- ja suunnittelutiimit ovat tehneet tiivistä yhteistyötä varmistaakseen, että laite toimii tehokkaammin ja pitempään.

Uutuuspuhelin on nyt myynnissä verkkokaupoissa. Myymälöihin Nokia 8 tulee 8.9.2017. Puhelimen suositeltu vähittäismyyntihinta Suomessa on 579 euroa.

HMD Global muotoilee ja markkinoi lisenssillä älypuhelin- ja peruspuhelinvalikoimaa, joka on kohdennettu useille eri kuluttajaryhmille ja joka tarjoaa puhelimia useissa eri hintakategorioissa. HMD Global Oy on Nokia-puhelinten ja -tablettien lisensoija yksinoikeudella.

Vuonna 2015 Suomeen rekisteröidyssä HMD:ssä vaikuttaa joukko entisiä Nokia- ja Microsoft-johtajia. HMD Global on aiemmin julkaissut Nokia 3-, 5- ja 6-älypuhelimet, sekä uuden version vuosituhannen taitteessa julkaistusta 3310-peruspuhelimesta.

2 kommenttia

2 kommenttia

 1. Mikko

  29.8.2017 at 07:20

  Ylihinnoiteltu luuri. Puhelimessa on 4gb ram-muistia, eli puhelin jumiutuu puolen vuoden vähänkin aktiivisemman käytön jälkeen. Jos puhelimesta on valmis maksamaan yli 500€ voi jo olettaa saavansa 6gb ramia.

  • Keke

   30.8.2017 at 00:16

   Ei pidä paikkaansa.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös