Asunnot ja kiinteistöt

Vanhat kerrostaloasunnot käyvät nyt hyvin kaupaksi – maantieteelliset erot suuria

Vanhojen kerrostaloyksiöiden kauppamäärät kasvoivat heinäkuuhun 2016 verrattuna peräti 10 prosenttia, kertoo Huoneistokeskus.

Myös vanhojen kerrostalokaksioiden kauppamäärät nousivat kahdeksan prosenttia. Kuitenkin kun tarkastellaan kuluvan vuoden asuntokauppamääriä tammi–heinäkuussa, vanhojen asuntojen kauppamäärät ovat vuoden 2016 tasolla (+0,4 %).

Tiedot käyvät ilmi Huoneistokeskuksen tuoreimmasta asuntomarkkinakatsauksesta.

Heinäkuussa vanhojen asuntojen* kauppoja tehtiin 4 % enemmän kuin heinäkuussa 2016. Työpäiväkorjaus ei vaikuta vertailuun, sillä työpäiviä oli saman verran kuin vuosi sitten.

”Kauppa kävi heinäkuussa isoissa kaupungeissa hyvin Espoota, Vantaata ja Kuopiota lukuun ottamatta. Suomen kymmenessä suurimmassa kaupungissa vanhoja asuntoja myytiin 10 % enemmän kuin heinäkuussa 2016. Esimerkiksi Helsingissä kauppamäärät kasvoivat 15 % edellisvuoden heinäkuuhun verrattuna ”, Huoneistokeskuksen toimitusjohtaja Ari-Matti Purhonen sanoo.

Espoossa kauppoja tehtiin kuitenkin seitsemän prosenttia ja Vantaalla 12 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten heinäkuussa. Pääkaupunkiseudun kauppamäärät ovat kuitenkin kehittyneet kuluvana vuonna tasaisesti: kauppamäärät ovat kasvaneet 2,4 prosenttia tammi–heinäkuussa 2017 verrattuna tammi–heinäkuuhun 2016.

asuntokaupat asuntomarkkinat kaupungit asuntomarkkinat

Kouvolassa vanhojen asuntojen kauppamäärät kasvoivat heinäkuussa 2017 huimat 69 prosenttia (+34 kpl) edellisvuoden heinäkuuhun verrattuna. Lisäksi prosentuaalisesti suurinta kasvua heinäkuun vanhojen asuntojen kauppamäärissä nähtiin muun muassa Tampereella (+22 %; +67 kpl) ja Oulussa (+17 %; +35 kpl).

”Kun katsoo kuluvan vuoden kehitystä Suomen kymmenen suurimman kaupungin kohdalla, maantieteellinen polarisoituminen näkyy selvästi. Vanhojen asuntojen kauppamäärät kymmenessä suurimmassa kaupungissa ovat kasvaneet tammi–heinäkuussa 2017 edellisvuoteen verrattuna 2,5 % kun koko maan tasolla vastaava luku on vain 0,4 %”, Purhonen toteaa.

”Uusien asuntojen kauppoja on välittäjiemme mukaan tehty kesällä vilkkaasti ja etenkin kerrostalokauppa on käynyt hyvin”, Purhonen sanoo.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös