Sijoitusuutiset

Sijoitusjohtaja: ”Osakkeiden arvostus on nyt suhteellisen korkealla”

Eläkevakuutusyhtiö Veritas kertoo keventäneensä osakepainoa.

Eläkevakuutusyhtiö Veritas kertoo keventäneensä osakepainoa.

Veritaksen sijoitustuotto vuoden ensimmäisellä puoliskolla oli hyvä. Osakkeet tuottivat parhaiten, 8,3 prosenttia.

”Globaaleilla markkinoilla on ollut hyvin hiljaista viime aikoina, jopa hieman liian hiljaista”, sijoitusjohtaja Niina Bergring analysoi.

”Osakkeiden arvostus on nyt suhteellisen korkealla, ja pitkän aikavälin tuotto-odotuksia pitää korjata sen mukaisesti. Olemme siksi valinneet varovaisen linjan riskipitoisten sijoitusten suhteen ja viime aikoina keventäneet osakepainoa. Saimme kuitenkin turvaavalla profiililla hyvän 4,2 prosentin tuoton koko salkulle.”

Korkosijoitukset tuottivat 2,0 prosenttia. ”Vaikka korkotaso on alhaalla, ovat korkosijoitukset edelleen tuottaneet hyvin. Tilanne voi jatkua, jolleivät keskuspankkien linjaukset yllättäen muutu”, Bergring sanoo.

Veritaksen sijoitukset ovat tuottaneet keskimäärin Eläketurvakeskuksen pitkän aikavälin reaalituotto-olettamaa enemmän. Vuoden alusta olettama laskettiin väliaikaisesti 3,0 prosenttiin. Tätä ennen se oli 3,5 prosenttia. Vuodesta 1997 Veritaksen keskimääräinen vuotuinen reaalituotto on ollut 4,5 prosenttia. Viimeisen viiden vuoden aikana reaalituotto on ollut 6,9 prosenttia.

Talouden valoisammat näkymät indikoivat yhdysvaltalaisen korkopolitiikan muutosta.

”Tällä hetkellä näyttää siltä, että FED joutuisi mahdollisesti nostamaan korkotasoa markkinoiden odotuksia enemmän.”

Kasvunäkymät ovat globaalisti myönteiset ja jollei suuria yllätyksiä tule, voi tuotto jatkaa maltillista positiivista kehitystä. Bergringin mukaan suotuisaa kehitystä voivat mahdollisesti horjuttaa Yhdysvaltain poliittinen epävakaus, geopoliittiset kriisit ja Kiinan epäterveellinen velkamäärä.

Kommentoi
Ylös
>