Sijoitusuutiset

Terrorismia voidaan torjua rahaliikenteen seurannalla

Rahasiirtojen seurannalla pystytään parhaimmillaan torjumaan ääriliikkeiden järjestäytymistä ja pommi-iskuja.

Terrorismin kaltainen rikollisuus on tullut myös Suomeen ja paras keino sen torjuntaan on tiedonsaanti, kertoo valtiovarainministeriön lainsäädäntöneuvos Armi Taipale blogissaan. Taipaleen mukaan miljoonista maksutapahtumista on vaikeaa havaita yksittäisiä epäilyttäviä liiketoimia, mutta esimerkiksi pankit ovat kehittäneet hyviä välineitä epätavallisen maksukäyttäytymisen havaitsemiseen.

“Emme pysty rahaliikenteen seurannalla havaitsemaan jokaista leipäveitsiostosta tai kuorma-autovarkautta, joka tehdään terroritekoa varten. Laajoja pommi-iskuja ja ääriliikkeiden järjestäytymistä rahasiirtojen seurannalla pystytään kuitenkin parhaimmillaan torjumaan.”

Monesti avainasemassa iskujen ennaltaehkäisyssä ovat ulkopuolisten sijaan radikalisoituneiden henkilöiden lähipiiriin kuuluvat, jotka ilmoittavat havainnoistaan viranomaisille.

“Uusimmat maksuvälineet, kuten virtuaalivaluutat ja prepaid-kortit, tarjoavat välineen nimettömään maksamiseen. Joillekin tällaisen maksuvälineen valinta on puhtaasti käytännöllinen, toisille ideologinen tai rikollisen toiminnan peittelyyn liittyvä”, Taipale toteaa.

Sääntelyn näkökulmasta tulevaisuuden haasteena on kuitenkin löytää oikea tasapaino rikostorjunnan ja maksutapojen kehittämisen välille.

“Esimerkiksi monilla EU-mailla on halukkuutta kieltää nimetön verkkomaksaminen. Monet uudet maksuvälineet ovat kuitenkin tehokkaita ja kuluttajien etujen mukaisia.”

Taipaleen mukaan tarvitaan maailmanlaajuisia ratkaisuja, koska rahaliikenne ei pysähdy EU:n sisälle.

“Terrorismin rahoituksen torjunta on mahdollista myös tulevaisuudessa, mutta se vaatii laajaa kansainvälistä yhteistyötä.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös