Osakesäästäjien aamupala

Alkavan viikon teemoja markkinoilla ovat Saksan liittopäivävaalit ja Fedin korkokokous

Kuluvalla viikolla markkinoiden huomio kohdistuu Saksassa sunnuntaina pidettäviin liittopäivävaaleihin. Toinen mielenkiintoinen tapahtuma on Yhdysvaltain Fedin korkokokous torstaina.

Eurooppaan odotetaan maanantaina nousupäivää, kun tuoreen Saksan liittopäivävaaleja koskevan mielipidemittauksen mukaan Angela Merkelin johtama kristillisdemokraatit ovat selvässä johdossa 36 prosentin kannatuksella. Martin Schulzin sosiaalidemokraatit olisivat vastaavasti saamassa äänistä noin 22 %. Kolmannesta sijasta sitä vastoin käytäneen tasaväkinen taistelu. Mielipidemittauksen mukaan oikeistopopulistinen puolue AfD olisi 10 prosentin äänisaalilla tällä hetkellä kolmanneksi suurin. Tosin erot ovat kolmeen muuhun puolueeseen (vasemmisto, vapaa demokraattinen puolue, vihreät) pieniä.

Bloombergin tekemän kyselyn mukaan talouskasvun kannalta paras koalitio Saksassa olisi kristillisdemokraattien ja vapaan demokraattien muodostama hallitus, joskin viimeisen mielipidemittauksen se ei riittäisi paikoissa enemmistöön. Kolmanneksi puolueeksi Merkel saattaisi haluta vihreät mutta kysymys kuuluukin, pystyvätkö vapaat demokraatit ja vihreät tekemään yhteistyötä. Vapaat demokraatit ja vihreät kun ovat keskenään verisiä kilpailijoita.

Uusi hallitus saattaa myös jatkaa samalla kokoonpanolla kuin aiemmin, eli kristillisdemokraatit olisivat tässä tapauksessa hallituksessa yhdessä sosiaalidemokraattien kanssa. Tätä pidetään yleisesti parempana vaihtoehtona talouskasvun kannalta kuin aiemmin esitettyä kolmen puolueen yhdistelmää, mikä voisi johtaa vaikeutuneeseen päätöksentekoon.

Fedin korkokouksessa mielenkiinto seuraavan kahden vuoden korkoennusteessa

Yhdysvaltain keskuspankin Fedin odotetaan pitävän ohjauskoron ennallaan 1,25 prosentissa. Sijoittajat odottavat erityisesti keskuspankkiirien arviota seuraavan kahden vuoden korkojen kehityksestä. Markkinoilla odotetaan mielenkiinnolla, laskevatko keskuspankkiirit tulevien koronnostojen todennäköisyyttä. Keskuspankki päivittää arviotaan seuraavan kahden vuoden tulevasta korkokehityksestä kvartaaleittain.

Kesäkuun korkokokouksen yhteydessä kerrotun ennusteen mukaan ohjauskorko kohoaisi kolmeen prosenttiin vuonna 2019. USA:n inflaation pysyminen alle Fedin tavoitetason saattaa kuitenkin tuoda arviota tulevista koronnostoista alaspäin jo tämän viikon korkokokouksessa, mikä tarkoittaisi samalla myös korkokäyrän kulmakertoimen alentumista. Tulevien koronnostojen lykkäämisellä hyvän talouskasvun ympäristössä on yleensä osakemarkkinoita tukeva vaikutus.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös