Oma talous

Hintatakuu – Näin saat ostokset aina halvimpaan hintaan!

Hintatakuuta tarjoavat esimerkiksi jotkin luottokortit ja kaupat.

Moni ei tiedä, että voi saada rahansa takaisin, jos löytää juuri ostamansa tuotteen halvemmalla jostain muualta. Tällaisen palvelun nimi on hintatakuu, ja sitä tarjoavat esimerkiksi jotkin luottokortit ja kaupat. Tyypillisesti etenkin elektroniikkaliikkeissä tarjotaan hintatakuuta.

Mitä hintatakuu sitten käytännössä tarkoittaa? Se tarkoittaa, että jos löytää tismalleen saman tuotteen toisesta kaupasta halvemmalla kuin mitä itse tuotteesta maksoi, hintatakuun tarjoava taho korvaa hintojen välisen erotuksen. Millaisia ehtoja hintatakuissa sitten on? Vertailimme kauppojen ja luottokorttien hintatakuut.

Yleistä hintatakuusta

Yleisellä tasolla hintatakuu kattaa usein kaikki konkreettiset esineet, kuten elektroniikkatuotteet. Kulutustuotteita, kuten elintarvikkeita, hintatakuu ei yleensä koske. Suomessa hintatakuu on voimassa tyypillisesti Suomesta tai suomalaisesta kaupasta ostetuista tuotteista. Lisäksi tuotteen täytyy olla saatavilla yleisesti siihen hintaan – esimerkiksi kanta-asiakastarjoukset, erikoiserät tai loppuunmyyntitarjoukset eivät sovellu vertailtavaksi hinnaksi. Luottokorttien hintatakuusta nauttiakseen ostos tulee maksaa kokonaisuudessaan luottokortilla.

 hintaturva

 

 

Mikä hintatakuu on paras?

Diners Club Premiumin hintatakuu tarjoaa pisimmän ajanjakson (90 päivää), jolloin halvemman hinnan tuotteen erotus korvataan. Lyhin hintatakuu puolestaan on Coolshopilla (14 päivää). Kauppojen hintatakuu ei ole voimassa vaihto- ja palautusajan jälkeen. Tuohi MasterCard ja Diners Club Premium puolestaan tarjoavat eniten aikaa korvauksen hakemiseen (1 vuosi ostotapahtumasta).

Verkkokauppa.com:lla sekä vertailun luottokorteilla on myös määritelty vähimmäiskorvausmäärä: mikäli tuotteiden hintaero on vähemmän kuin vähimmäiskorvaus, ei hyvitystä makseta. Lisäksi Verkkokauppa.com ja luottokortit määrittävät ylärajan mahdollisen hintakorvauksen määrälle. Kannattaa myös huomata, että Verkkokauppa.com tarjoaa hintatakuuta enää tämän vuoden (2017) loppuun asti.

Tuohi MasterCardin vuosimaksu on 0 euroa,  Eurocardin 60 euroa (kortti sisältää myös matkavakuutuksen) ja Diners Club Premiumin 200 € (korttiin sisältyy lukuisia muitakin lisäetuja). Eurocardin ja Tuohen vuosimaksuilla hintatakuun tarjoavan luottokortin hankkimisesta ei käytännössä voi olla mitään haittaa, vaan pelkkää hyötyä, varsinkin jos maksaa luottokorttilaskun fiksusti aina korottoman maksuajan puitteissa. Diners Club Premiumia tuskin kannattaa pelkän hintatakuun takia hankkia, mutta jos hyödyntää myös kortin muita etuja, on 200 € vuosimaksu kohtuullinen.

Luottokorttien hintatakuun etuna kauppojen tarjoamiin hintatakuisiin on, että luottokorttien hintatakuun voimassaolo ei ole rajattu yhteen kauppaketjuun, vaan hintatakuu pätee käytännössä kaikissa kaupoissa tehtyihin ostoksiin.

”Luottokortit voivat tarjota monia etuja käyttäjilleen, joten niitä kannattaa käyttää vähänkin arvokkaampien ostosten tekoon. Hintatakuu takaa oikean hinnan, osto- ja tuoteturva vakuuttavat tuotteet vahinkojen varalta, kun taas luottokortin matkavakuutus suojelee matkailijaa tai matkatavaroita matkan aikana. Luottokorttien vakuutukset ovat vaivaton tapa antaa lisäsuojaa ostoksille – niitä ei kannata jättää käyttämättä”, kommentoi rahoitustuotteiden vertailusivuston toimitusjohtaja Lauri Timgren.  

Hintatakuun lisäksi luottokortteihin voi kuulua monia muita rahanarvoisia etuja, kuten ostoturva ja matkavakuutus. Muista aina tutustua luottokorttien eri ominaisuuksiin!

Julkaistu alun perin VertaaEnsin.fi blogissa.

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

Kommentoi
Ylös
>