Sijoitusideat

Jättipankki Citigroup Nordean mallisalkkuun

Citigroup osakekurssi pankki osakkeet

Nordean mukaan Citigroupin osake on hinnoiteltu alennuksella suhteessa sektoriin.

Pankki nosti Citigroupin Globaalin mallisalkun rahoitussektoripoiminnaksi Wells Fargon tilalle. Nordea näkee yhtiössä useita houkuttelevia piirteitä.

Ensinnäkin yhtiö on aloittamassa mittavan omien osakkeiden takaisinosto-ohjelman. Päivitetyn strategiansa myötä Citigroupin aikeina on toteuttaa mittavaa voitonjakoa ja palauttaa osakkeenomistajilleen 20 miljardia vuosittain vuoteen 2020 saakka osinkoina ja omien osakkeiden takaisinostoina, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Yhtiö aikoo myös leikata kustannuksia ja panostaa kasvualueisiin.

”Citigroup on ilmoittanut tavoitteekseen olla kustannustehokkaimpia pankkeja. Yhtiö investoi sen sijaan kasvualueisiin, kuten Citigroupille jo nykyisin merkittävään luottokorttiliiketoimintaan, jossa kannattavuus on perinteistä pankkitoimintaa korkeampi”, Nordea toteaa.

Alkuvaiheessa Citigroup houkutteli korttilaajennukseensa asiakkaita edullisemmilla luottokorttikoroilla, mutta nyt strategian hedelmiä on Nordean mukaan alettu poimia normalisoiduilla korttiluottokoroilla.

Nordean mukaan myönteisistä näkymistä huolimatta Citigroupin osakkeen hinnoittelu on sektoria edullisempi.

”Citigropin mukaan sen tavoitteena on kasvattaa osakekohtaista tulostaan reilusta 5 dollarista 9 dollariin vuoteen 2020 mennessä ja nostaa oman pääoman tuottoa 7,8 %:sta 11 %:iin. Tämä tarkoittaisi vuosittain noin 20 %:n osakekohtaisen tuloksen kasvua, mikä mielestämme oikeuttaisi osakkeen hinnoittelun sektoria muhkeammin arvostuskertoimin.”

Nordean tulosennusteilla jättipankin P/E-kerroin ensi vuodelle on 12x ja P/BV-kerroin on 0,8x. Ensi vuoden ennustettu osinkotuotto on 2,0 prosenttia.

Jättipankin osakekurssi on seuraillut hämmästyttävän tarkasti USA:n kahden vuoden velkakirjojen tuottojen kehitystä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös