Osakesäästäjien aamupala

Pohjois-Korea laukaisi jälleen ohjuksen Japanin ylle, Rovion markkina-arvoksi 802-896 miljoonaa euroa

Euroopan osakemarkkinat päätyivät torstaina niukasti plussalle punnan vahvistumisen jatkuttua Englannin keskuspankin kommenttien myötä. Perjantaina markkinoilla on puhuttanut Pohjois-Korean uusin ohjuskoe Japanin suuntaan. Peliyhtiö Rovio kertoi aamulla tarkempia tietoja yhtiön listautumisannin osalta.

Englannin keskuspankki piti ohjauskoron torstaina odotetusti ennallaan 0,25 prosentissa. Punta kuitenkin vahvistui keskuspankin kommentoidessa, että ohjauskorko voi nousta nopeammin kuin markkinoilla tällä hetkellä odotetaan. Yhdellä punnalla sai perjantaiaamuna noin 1,34 dollaria. Syyskuun alussa punta liikkui vielä hieman alle 1,30 dollarissa. Lontoon seuratuin osakeindeksi FTSE 100 päätyi torstaina kaivosyhtiöiden ja punnan vahvistumisen vuoksi 1,14 % miinukselle.

Eurooppaan odotetaan perjantaina loivaa laskupäivää, kun Pohjois-Korea laukaisi perjantaina uuden ohjuksen Japanin ylle. Ohjus lensi Hokkaidon saaren päältä ja sen kantomatka oli yhteensä 3700 kilometriä. Tämä tarkoittaa, että kantomatka oli pidempi kuin Pohjois-Korean pääkaupunki Pyongyangin ja Yhdysvaltain sotilastukikohtina toimivan Guamin etäisyys. Pohjois-Korea on aiemmin uhannut Guamia ohjuksella.

Peliyhtiö Rovion markkina-arvo alustavasti 802-896 miljoonaa euroa

Peliyhtiö Rovio kertoi perjantaiaamuna tarkempia tietoja yhtiön listautumisantiin liittyen. Yleisöannin merkintäaika alkaa alustavien tietojen mukaan 18.9. klo 10.00 ja päättyy 26.9. klo 16.00 (ellei merkintäaikaa keskeytetä tai pidennetä). Kaupankäynnin Rovion osakkeella odotetaan alkavan Nasdaq Helsingin prelistalla arviolta 29.9. ja Nasdaq Helsingin pörssilistalla arviolta 3.10.

Rovion listautumisannin alustava hintaväli on 10,25-11,50 euroa osakkeelta. Rovion markkina-arvoksi kyseisen hintavälin perusteella muodostuu näin ollen 802-896 miljoonaa euroa olettaen, että yhtiö kerää listautumisannissa noin 30 miljoonan euron bruttovarat.

Rovio kerää noin 30 miljoonan euron bruttovarat tarjoamalla listautumisannin yhteydessä merkittäväksi yhtiön uusia osakkeita. Lisäksi Rovion nykyisistä osakkeenomistajista Trema International Holdings B.V. sekä eräät muut nykyiset osakkeenomistajat tarjoavat ostettavaksi alustavasti enintään 34 314 389 osaketta.

Kommentoi
Ylös
>