ETF-analyysit

Robotit ja tekoäly tulevat – sijoittaja, oletko valmis?

Vuonna 2016 Sitran megatrendijulkaisuun päätyivät mm. tekoäly, virtuaalitodellisuus ja robotit. Nämä megatrendit mullistavat maailmamme.

Robotit ja tekoäly

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra julkaisee vuosittain listan tulevaisuuden megatrendeistä. Nämä megatrendit mullistavat maailmaamme lähitulevaisuudessa. Vuonna 2016 listalle päätyi muun muassa robotiikka, tekoäly ja virtuaalitodellisuus.

Tilastotietokanta Statistan mukaan liikevaihto pelkästään tekoälyssä tulee kasvamaan 2,42 miljardista dollarista 59,75 miljardiin dollariin. Kasvua on peräti 2368 prosenttia!

Ala on kovin monimutkainen ja on vaikea sanoa mikä yrityksistä nousee ylitse muiden tässä kilpajuoksussa. Tällaisilla aloilla ETF-rahasto on erittäin kätevä sijoitusinstrumentti. Global X Fundsin lanseeraama Robotics & Artificial Intelligence ETF (BOTZ) sijoittaa yrityksiin, jotka hyötyvät kasvavasta robotiikan hyödyntämisestä, automatisaatiosta, autonomisista ajoneuvoista ja tekoälystä.

ETF:n yksityiskohtaisempi tarkastelu löytyy ylläpitämälläni Beat the Market -kanavalla.

Kommentoi
Ylös
>