Sijoitusideat

Sharpfin antaa sijoittajalle mahdollisuuden hyödyntää finanssiteknologian kasvua

Sharpfin tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa finanssiteknologian yritykseen, jonka asiakasmäärät ovat kasvussa. 

Sharpfin tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa kasvavaan finanssiteknologian alaan

-KAUPALLINEN YHTEISTYÖ-

Sharpfin tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa finanssiteknologian yritykseen, jonka asiakasmäärät ovat kasvussa.

Finanssiteknologia, eli FinTech, on kasvuyritysten vauhdikkaimmin kasvava osa-alue. Pohjoismaissa finanssiteknologia kerääkin enemmän sijoituksia kuin mikään muu kasvuyritysalue. Ruotsi on alan johtava maa, ja Pohjoismaiden nähdään yhä useammin kilpailevan tunnettujen finanssiteknologian keskusten, kuten Lontoon ja Singaporen kanssa.

Spotifyn, Kingin ja Klarnan kaltaisten menestystarinoiden ansiosta finanssiteknologian yrittäjyydestä on tullut hyvin suosittua Ruotsissa. Ruotsin finanssiteknologian ympärille onkin rakentunut vahva ekosysteemi, jota tukee esimerkiksi yrittäjäkulttuurin arvostus. Sharpfin tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa ruotsalaiseen automatisoituun varainhoitoon keskittyvään finanssiteknologian yritykseen.

Tuotteita on varaa parantaa

Sharpfinin perustajilla on 15 vuoden kokemus rahoitusalalta ja heidän kokemuksensa mukaan juuri kukaan ei ole vaikuttunut, tai edes tyytyväinen, käytössä oleviin ohjelmistoihin. Samaan aikaan varainhoitajilla on ollut hallittavanaan massiivisen suuria omaisuuksia, jotka ovat antaneet varainhoitajille mahdollisuuden päästä kiinni suuriin palkkioihin.

Ongelma on Sharpfinin mukaan päässyt syntymään kilpailun puutteesta. Varainhoito on ollut tuottavaa nykyiselläänkin, eikä yritysten ole ollut pakko panostaa tehokkaisiin ja käyttäjäystävällisiin työkaluihin.

Samaan aikaan pankit ovat itse tehneet suuria panostuksia ohjelmistojen kehittämiseksi. Ongelmana on kuitenkin se, että pankkien erikoisosaaminen löytyy varainhoidon ja lainoituksen, ei digitaaliosaamisen ja ohjelmistokehityksen puolelta.

Sharpfin keskittyy ratkaisemaan tämän ongelman automatisoimalla aikaa kuluttavan ja virheitä synnyttävän työn intuitiivisen käyttäjäliittymän alle. Sharpfinin tarjoama ratkaisu on otettu markkinoilla hyvin vastaan ja asiakkaat ovat olleet hyvin tyytyväisiä Sharpfinin tuotteeseen.

Sharpfin on softayritys

Sharpfin kehittää ja myy ”Sharpfin Portfolio Management” -nimistä ohjelmistoa, joka on tarkoitettu omaisuuden hallintaan. Asiakkaina ovat niin pankit, sijoitusneuvojat, rahastonhoitajat kuin tavalliset perheetkin.

Sharpfin kattaa kaikki omaisuuden hallintaan liittyvät ominaisuudet, jonka lisäksi vierekkäiset prosessit on optimaalisesti integroitu tuotteeseen. Kuulostaa ehkä monimutkaiselta ja asia onkin helpompi ymmärtää esimerkin kautta.

Perinteisillä omaisuuden hoitoon liittyvillä työkaluilla suurten asiakasmäärien raporttien prosessointi vaatii yön yli tapahtuvaa konelaskentaa. Sharpfin hyödyntää tuotteessaan skaalautuvaa alustaa, jolloin kaikki laskelmat saadaan tehtyä reaaliajassa volyymeille, joista kilpailijoiden tuotteet voivat ainoastaan unelmoida.

Tehokkuuden lisäksi Sharpfinin ohkelmisto sisältää uniikkeja ominaisuuksia, kuten proaktiivisen riskienhallintajärjestelmän, kaupankäynnin täsmäytyksen, sekä tekoälyyn perustuvan kirjanpitoalgoritmin.

Sharpfin tarjoaa asiakkailleen ajan tasalla olevan salkunhoidon infrastruktuurin ja ensiluokkaisen tukipalvelun. Tuotteen lisenssimaksut skaalautuvat hallinnoitujen varojen mukaan, joka tarkoittaa Sharpfinin sijoittajan kannalta sitä, että Sharpfinin liikevaihto kasvaa ,paitsi uusien asiakkuuksien kautta, myös Sharpfinin asiakkaiden kasvun myötä.

Sharpfinin markkinat ovat suuret ja rajoitteena oma kapasiteetti

Sharpfin fokusoituu tällä hetkellä hankkimaan asiakkaita pohjoismaisista varainhoitoon erikoistuneista yrityksistä, joiden hallinnoitavat varat ovat alle 500 miljoonaa euroa. Seuraava askel tulee olevaan saksaa puhuva Eurooppa, sekä Benelux-maat ja myöhemmässä vaiheessa on tarkoitus tehdä liiketoimintaa myös Lähi-Idässä ja Etelä-Afrikassa. Yrityksen johdolla on kokemusta Pohjoismaiden varainhoidon alalta. Lisäksi yrityksen hallituksen muilla jäsenillä on valmiit varainhoidon verkostot Sveitsiin, Singaporeen, Turkkiin, Arabiemiraatteihin ja Etelä-afrikkaan.

Sharpfinin visiona on automatisoida massiiviset varallisuudenhoidon markkinat, jotka hallinnoivat 80 biljoonan euron varoja. Tilaa kasvuun siis on.

Varhaisen vaiheen yritykseen sijoittavalle olennainen kysymys on tullaanko yrityksen tuotetta ostamaan. Sharpfinin tapauksessa kasvun rajat eivät tällä hetkellä muodostu kiinnostuneista asikkaista vaan tuotetoimituksista. Yritys siis myy tuotettaan niin paljon kuin ehtii. Nyt haussa olevan rahoituskierroksen turvin Sharpfin saa resurssit entistä nopeamman kasvun rahoittamiseksi.

Johdolla on näyttöä kasvuyrityksistä

Sharpfinin toimitusjohtaja Markus Alin oli Swissrisk AGn johtoryhmässä mukana kasvattamassa kolmen työntekijän yrityksestä 120 työntekijän toimijaa. Markus Alin on myös toiminut salkunhoidon ratkaisuja tarjonneen Trientalin toimitusjohtajana, jossa hän sai kolmessa vuodessa aikaiseksi 400 prosentin liikevaihdon kasvun.

Sharpfinin teknologiajohtaja Billy Svennssonilla on 10 vuoden kokemus menestyksekkäiden start-up yritysten rakentamisesta sisältäen sellaisia kuin Sizo ja Triental.

Sharpfiniin pääsee sijoittamaan Invesdorin kautta. Jaettava omistusosuus on 5,3 – 14,4 prosenttia ja joukkorahoituskampanja on käynnissä 26.9.  asti.

Kommentoi
Ylös
>