Sijoitusideat

Nordea: Uponor on ostopaperi

Uponor osake osakekurssi osakkeet sijoittaminen pörssi talous

Nordean mallisalkusta löytyvästä Uponorin osakkeesta löytyy vielä nousuvaraa, uskoo Nordea.

Rakennusten sisäilmasto- ja putkijärjestelmien toimittaja Uponor löytyy niin Nordean kotimaisesta kuin pohjoismaisestakin mallisalkusta. Osake on palautunut loppukesän romahduksestaan, ja on nyt korkeammalla tasolla kuin ennen toisen neljänneksen tulospettymystä.

Tulospettymys johtui tilapäisistä ongelmista. Tulospettymyksen syynä olivat tuotanto-ongelmista USA:ssa, jotka puolestaan johtuivat raaka-ainetoimittajan vääränlaisesta raaka-ainetoimituksesta, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Uponorin osakkeessa on Nordean mielestä yhä selvää nousuvaraa.

“Yhtiön päämarkkina-alueet ovat Suomi, Eurooppa (jossa suurin markkina Saksa) sekä USA, joissa rakennusmarkkinat ovat hyvässä vauhdissa. Keskustelua aiheuttaneilla Ruotsin rakennusmarkkinoilla yhtiöllä on vain vähäistä liiketoimintaa.”

Nordea uskoo Euroopan ja USA:n rakennusmarkkinoiden hyvän vedon parantavan hinnoitteluympäristöä samalla kuin raaka-ainehintojen kehitys on tasaantunut.

“Ensi vuonna Uponor voi saada mittaavaa myötätuulta Infra-divisioonastaan, jos Suomen infra-investoinnit elpyvät hiljaiselostaan talouden piristymisen perässä. Infradivisioonan kapasiteetista noin puolet on arviomme mukaan Suomessa.”

Lisäksi yhtiön yhteistyössä Belkinin kanssa kehittämästä vesivuotoja havaitsevasta laitteesta odotetaan uutisia ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Nordean suositus Uponorin osakkeelle on osta tavoitehinnalla 19,5 euroa. Osakkeen P/E-kerroin Nordean kuluvan vuoden tulosennusteella on 21,7x ja ensi vuoden ennusteella 15,7x.

Nordea antaa ainoana Uponoria seuraavana yhtiönä osakkeelle ostosuosituksen tällä hetkellä. Thomson Reutersin tietokannassa analyytikoiden Uponor-suositukset jakautuvat tällä hetkellä seuraavasti:

Suositus Nykyinen 1 kk sitten 2 kk sitten 3 kk sitten
Osta 1 2 2 2
Lisää 3 2 2 2
Pidä 1 1 1 1
Vähennä 1 1 1 1
Myy 0 0 0 0
Ei suositusta 0 0 0 0

 

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös