Sijoitusideat

Nordea: Uponor on ostopaperi

Nordean mallisalkusta löytyvästä Uponorin osakkeesta löytyy vielä nousuvaraa, uskoo Nordea.

Nordean mallisalkusta löytyvästä Uponorin osakkeesta löytyy vielä nousuvaraa, uskoo Nordea.

Rakennusten sisäilmasto- ja putkijärjestelmien toimittaja Uponor löytyy niin Nordean kotimaisesta kuin pohjoismaisestakin mallisalkusta. Osake on palautunut loppukesän romahduksestaan, ja on nyt korkeammalla tasolla kuin ennen toisen neljänneksen tulospettymystä.

Tulospettymys johtui tilapäisistä ongelmista. Tulospettymyksen syynä olivat tuotanto-ongelmista USA:ssa, jotka puolestaan johtuivat raaka-ainetoimittajan vääränlaisesta raaka-ainetoimituksesta, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Uponorin osakkeessa on Nordean mielestä yhä selvää nousuvaraa.

”Yhtiön päämarkkina-alueet ovat Suomi, Eurooppa (jossa suurin markkina Saksa) sekä USA, joissa rakennusmarkkinat ovat hyvässä vauhdissa. Keskustelua aiheuttaneilla Ruotsin rakennusmarkkinoilla yhtiöllä on vain vähäistä liiketoimintaa.”

Nordea uskoo Euroopan ja USA:n rakennusmarkkinoiden hyvän vedon parantavan hinnoitteluympäristöä samalla kuin raaka-ainehintojen kehitys on tasaantunut.

”Ensi vuonna Uponor voi saada mittaavaa myötätuulta Infra-divisioonastaan, jos Suomen infra-investoinnit elpyvät hiljaiselostaan talouden piristymisen perässä. Infradivisioonan kapasiteetista noin puolet on arviomme mukaan Suomessa.”

Lisäksi yhtiön yhteistyössä Belkinin kanssa kehittämästä vesivuotoja havaitsevasta laitteesta odotetaan uutisia ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Nordean suositus Uponorin osakkeelle on osta tavoitehinnalla 19,5 euroa. Osakkeen P/E-kerroin Nordean kuluvan vuoden tulosennusteella on 21,7x ja ensi vuoden ennusteella 15,7x.

Nordea antaa ainoana Uponoria seuraavana yhtiönä osakkeelle ostosuosituksen tällä hetkellä. Thomson Reutersin tietokannassa analyytikoiden Uponor-suositukset jakautuvat tällä hetkellä seuraavasti:

SuositusNykyinen1 kk sitten2 kk sitten3 kk sitten
Osta1222
Lisää3222
Pidä1111
Vähennä1111
Myy0000
Ei suositusta0000

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös