Osakesäästäjien aamupala

Volkswagenin diesel-kohu laantunut, yhtiön näkymät tukevat osakekurssikehitystä

Euroopan osakemarkkinat sulkeutuivat tiistaina plussalle, Stoxx Europe 600 +0,44 %. Euroopan viimeaikainen vahva talouskehitys on tältä erää selättänyt Saksan poliittiset huolet ja sijoittajat ovat siirtyneet ostolaidalle.

Markkinat eivät tällä hetkellä hinnoittele siis Saksan tilannetta, vaan uskovat vielä hallitussovun löytymiseen. Uudet vaalit olisivat varsin pitkä ja raskas prosessi, jota itse Merkelkään ei välttämättä halua käydä läpi.

Volkswagenin diesel-kohu laantunut, yhtiön näkymät vahvat tuleville vuosille

Diesel-kohussa ryvettynyt Volkswagen oli yksi keskiviikkopäivän helmistä tuoton suhteen. Viime päivien vahvan kehityksen taustalla on yhtiön maanantaina kerrotut keskipitkän aikavälin tavoitteet. Volkswagen arvioi sen liikevaihdon ylittävän sen vuoden 2016 ennätyksen 25 prosentilla vuonna 2020. Vuonna 2016 yhtiö teki 217 miljardia euroa liikevaihtoa, joten vuoden 2020 tavoite on noin 271 miljardia euroa. Myös liikevoiton (EBIT) osalta Volkswagenin tavoite on 25 prosentin kasvu vuoteen 2016 verrattuna. Tämä tarkoittaisi noin 8,9 miljardin liikevoittoa.

Kulunut vuosi 2017 on Volkswagenilla sujunut jo viime vuotta paremmin. Yhtiö on myynyt edellisvuotta enemmän autoja, mikä on näkynyt liikevaihdon kasvun ohella liikevoitossakin. Volkswagen toimitti vuoden ensimmäisen kolmen kvartaalin aikana yhteensä noin 7,8 miljoonaa kulkuvälinettä (edellisvuoden vertailukauden lukema noin 7,6 miljoonaa). Maantieteellisistä alueista kasvua on tullut erityisesti Euroopassa sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikassa.

Volkswagenin osakekurssi on vielä selvästi alle diesel-kohua edeltäneen tason. Vuoden 2015 keväällä yhtiön osake kävi hetkellisesti yli 239 eurossa, kun se viime päivien nousun myötä on reilussa 171 eurossa. Pahimmillaan osake kävi diesel-kohun vuoksi vuoden 2015 syksyllä jopa hieman alle 107 eurossa.

Yhdysvaltain osakemarkkinat

Wall Street päätyi tiistaina ennätystasolle, kun S&P 500-indeksi (+0,65 %) sulkeutui jo lähes 2600 pisteeseen (close 2599,03 pistettä). Myös muut keskeiset indeksit (Dow Jones, NASDAQ) päätyivät uusiin ennätyksiin.

Asuntomyynti kehittyi Yhdysvalloissa lokakuussa ennakoitua vahvemmin. Maassa myytiin kuukauden aikana olemassa olevia asuntoja yhteensä 5,48 miljoonaa (annualisoitu lukema). Kasvua edelliskuukauteen 2,0 %, kun ekonomistit odottivat 0,7 prosentin kasvua.

Osakemarkkinat keskiviikkona

MSCI Asia Pacific-indeksi kohosi keskiviikkona kaikkien aikojen ennätystasolle rikkoen vuoden 2007 pistelukeman.

Päivän aikana saadaan Yhdysvalloista makrodataa. Rapakon takana huomio keskittyy erityisesti keskeisten kestokulutushyödykkeiden tilauslukemiin, Michiganin kuluttajasentimenttiin sekä raakaöljyvarastojen muutokseen.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös