Osakesäästäjien aamupala

USA:sta supervahvaa asuntodataa, Dow Jones päätyi plussalle

Euroopassa käytiin maanantaina osakekauppaa selvässä laskussa, Stoxx Europe 600 -0,46 %. Yksittäisistä sektoreista pankit (Stoxx Europe 600 Banks -0,73 %) olivat päivän suurimpia häviäjiä, kun sveitsiläisen yksityispankki Julius Baerin toimitusjohtaja erosi tehtävästään yllättäen.

Myös öljyalan yhtiöt (Stoxx 600 Oil & Gas -0,72 %) olivat laskusuunnassa öljyn hinnan nousun tasaannuttua ja jopa hieman käännyttyä laskuun ennen OPEC:in torstaista kokousta. Jotkut öljyalan kaupankävijät spekuloivat OPEC:in tulevan kokouksen olevan pettymys öljyn hintakehityksen näkökulmasta.

Saksan poliittinen kriisi jatkoi otsikoissa myös maanantaina. Sosiaalidemokraatit kertoivat viime perjantaina, että ovat valmiita neuvotteluihin muiden puolueiden kanssa hallituksen muodostamiseksi. Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita yhteistä hallitusta Merkelin kristillisdemokraattien kanssa.

USA:n osakemarkkinat

Wall Street sulkeutui maanantaina niukasti miinukselle, S&P 500 -0,04 %. Dow Jones sulkeutui päivän päätteeksi kuitenkin niukasti 0,10 % plussalle.

Yhdysvalloista saatiin maanantaina erittäin vahvaa asuntomarkkinadataa. Uusia asuntoja myytiin lokakuussa peräti 685 000 (annualisoitu lukema), ennusteen oltua 625 000. Lokakuun lukema on korkein viimeiseen viiteen vuoteen ja kertoo USA:n vahvasta taloustilanteesta.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös