luokittelematon

Analyytikot: Cramon suunnitelmat nostaisivat arvostuskertoimia

Cramo konevuokraaja osake sijoittaminen

Lähde: © CRAMO

Rakennuskonevuokraamo Cramo kertoi ennen joulun pyhiä harkitsevansa jakautumista kahdeksi erilliseksi pörssiyhtiöksi.

Cramo kertoo, että sen keskeisenä painopisteenä on ollut “Shape & Share” -strategian mukaisesti selkeyttää toimintojaan ja muodostaa Kone- ja laitevuokraus sekä Siirtokelpoiset tilat –tuotealueista itsenäisemmät liiketoimintadivisioonat.

Cramon hallitus on päättänyt tarkastella asiaa lähemmin ja aloittaa arviointiprosessin mahdollisesta Siirtokelpoiset tilat -liiketoimintadivisioonan eriyttämisestä omaksi yhtiökseen.

Cramon mukaan Siirtokelpoiset tilat -liiketoiminnalla on rajalliset operatiiviset synergiat Kone- ja laitevuokraus -liiketoiminnan kanssa sekä liiketoimintamallin että asiakaskunnan osalta.

Strategisten vaihtoehtojen arviointiprosessi toteutetaan vuoden 2018 aikana ja arviointiin sisältyy mahdollinen jakautuminen ja Cramo Adapteon erillinen listautuminen. Vuonna 2016 Siirtokelpoiset tilat -liiketoiminnan liikevaihto oli 118 miljoonaa euroa ja EBITA 31 miljoonaa euroa.

Evlin mukaan Cramon Siirtokelpoiset tilat -liiketoiminnalla ja konevuokraukselle on vain vähäisiä synergioita, minkä takia tieto Siirtokelpoisten tilojen mahdollisesta listaamisesta ei tule täytenä yllätyksenä.

Evli suhtautuu jakautumissuunnitelmaan myönteisesti.

“Liiketoiminnassa on korkeat marginaalit ja vakaa kassavirta, mutta se sitoo varsin paljon pääomia. Liiketoiminnan eriyttäminen nostaisi Cramon pääoman tuottolukuja ja sitä kautta mahdollistaisi yhtiölle korkeammat arvostuskertoimet”, Evli toteaa aamukatsauksessaan.

Myös Inderesin analyytikko Petri Aho näkee jakautumisessa hyötyjä.

“Cramon hallituksen toimet ovat näkemyksemme mukaan loogista jatkoa yhtiön tämän vuoden alussa käyttöön otetun uudistetun strategian toteutukselle, jossa Siirtokelpoiset tilat eriytettiin raportoinnissa ja operatiivisessa toiminnassa entistä selkeämmin omaksi liiketoiminnakseen”, Aho toteaa raportissaan.

Ahon mukaan Siirtokelpoiset tilat -liiketoiminnalla on rajalliset operatiiviset synergiat Kone- ja laitevuokraus -liiketoiminnan kanssa sekä liiketoimintamallin että asiakaskunnan osalta.

“Pidämme eriyttämistä positiivisena asiana yhtiölle, sillä se luo liiketoimintamalliltaan, kasvuajureiltaan ja pääomatarpeiltaan erilaisille liiketoimintayksiöille todennäköisesti paremmat toimintaedellytykset ja läpinäkyvyyden korostaa paremmin eri osien arvonmuodostusta.”

Myös Cramon kilpailija Ramirent on kertonut harkitsevansa strategisia vaihtoehtoja yhtiön siirtokelpoisten tilojen liiketoiminnalle.

Markkinat palkitsivat Cramon suunnitelmat yli 5,4 prosentin kurssinousulla viime perjantaina.

Cramo konevuokraaja osakekurssi osakkeet pörssi sijoittaminen talous

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös