Valuuttakurssit

Mitä kummaa tapahtui euron valuuttanoteeraukselle joulupäivänä?

Valuuttamarkkinoilla tapahtui kummia hiljaisena joulupyhänä.

Yleensä valuuttamarkkinoilla yhden päivän markkinaliikkeet ovat maltillisia. Mikäli isompia liikkeitä suuntaan taikka toiseen tapahtuu, on taustalla jokin merkittävä uutinen.

Joulupäivän aamuna tapahtui valuuttamarkkinoilla kuitenkin jotain erikoista. Euro romahti peräti kolme prosenttia suhteessa dollariin joulupäiväaamuna New Yorkissa. Euro laski hetkellisesti 1,87 dollarista oli 1,1558 dollariin ja palasi sitten joulupäivän kaupankäynnin päätteeksi 1,187 dollariin.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan yllättävän hetkellisen kurssiromahduksen syynä oli luultavasti algoritmiperusteinen kaupankäynti. Valuuttamarkkinoilla kaupankäynnin volyymit olivat joulupyhänä alhaiset, ja se osaltaan edesauttoi algoritmin synnyttämää kurssilaskua.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös