Oma talous

Tässä suomalaisten mielestä arvokkain joululahja

Suomalaiset olisivat valmiita maksamaan kohtuullisen paljon ajasta perheen ja ystävien kanssa.

Suomalaiset olisivat valmiita maksamaan kohtuullisen paljon ajasta perheen ja ystävien kanssa.

Nokia-puhelinten valmistaja HMD Global on teettänyt maailmanlaajuisen tutkimuksen, joka paljastaa, että suomalaiset olisivat valmiita maksamaan tänä jouluna keskimäärin 223 euroa tunnilta ajasta, jonka he voisivat viettää rauhassa perheen ja ystävien kanssa tänä jouluna.

Yli viidennes (21 %) vastaajista toivoi lahjaksi laatuaikaa rakkaiden kanssa. Toinen yhtä suosittu toive oli rahalahja. Seuraavaksi eniten toivottiin pelikonsolia (6 %), vaatteita (5 %) ja kirjoja (5 %).

Vaikka joulu on yksi harvoja kertoja vuodessa, jolloin kokoonnutaan viettämään aikaa yhdessä, suomalaiset eivät näytä kykenevän laittamaan puhelintaan pois näkyviltä – varsinkaan jouluaterian aikana. Lähes 45 prosenttia vastaajista myönsi käyttävänsä puhelinta aterialla. Yleisimmät syyt tähän olivat viestien lukeminen (67 %) ja kuvien ottaminen (62 %).

Tutkimukseen osallistui 11 000 ihmistä ympäri maailmaa. Suomesta siihen osallistui 1 000 aikuista.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös