Osakesäästäjien aamupala

USA:n osakemarkkinat jälleen ennätystasolle

Euroopassa käytiin perjantaina osakekauppaa loivasti laskevin kurssein, Stoxx Europe 600 -0,19 %. Yksittäisistä maista Saksan DAX kohosi 0,27 % ja Lontoon FTSE 100 kallistui 0,57 %.

Ruotsalainen H&M (-12,98 %) halpeni eniten päivätasolla sitten vuoden 2001, kun yhtiö kertoi sen neljännen kvartaalin myynnin jäävän 50,39 miljardiin kruunuun (noin 6 miljardia dollaria). Analyytikoiden konsensus odotti 54,07 miljardia kruunua. Syynä heikkoon kvartaaliin oli erityisesti laskeneet kauppojen kävijämäärät ja verkkokaupan heikkous.

Suomen osakemarkkinat

Helsingin pörssi päätyi perjantaina niukasti plussalle, OMX Helsinki +0,06 %.

Metson toimitusjohtaja Nico Delvaux siirtyy Assa Abloyn toimitusjohtajaksi. Delvaux ehti toimia Metson johdossa vain vähän aikaa, sillä hän aloitti Metson toimitusjohtajana kuluvan vuoden elokuun alussa. Uuden toimitusjohtajan rekrytointi alkaa heti.

Yhdysvaltain osakemarkkinat

Wall Street päätyi perjantaina vahvasti plussalle, S&P 500 +0,90 %. Yksittäisistä sektoreista nousussa olivat erityisesti teknologia ja terveydenhoito.

Osakkeita tuki perjantaina USA:n verouudistuksen yhtä todennäköisempi toteutuminen. Republikaanien ehdotuksen mukaan yhteisövero laskisi nykyisestä 35 prosentista 21 prosenttiin. Ehdotuksesta äänestetään tällä viikolla ja sen odotetaan saavan enemmistökannatuksen, vaikkakin demokraatit ovat sitä vastaan. Lakiuudistus tulisi toteutuessaan voimaan ensi vuonna.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös