Osakesäästäjien aamupala

Vahvaa kurssinousua optimismin kasvaessa USA:n verouudistuksen osalta

Euroopassa käytiin viikon aluksi maanantaina osakekauppaa selvässä nousussa, Stoxx Europe 600 +1,15 %. Osakkeita tuki myös Euroopassa optimismin kasvu USA:n verouudistuksen läpiviennin osalta.  Yksittäisistä sektoreista muun muassa pankit (Stoxx 600 Banks +1,10 %) olivat vahvassa vedossa.

Euroalueen inflaatio oli marraskuussa ennakkotilaston tasolla 1,5 % vuodessa. Eniten vuodentakaisesta nousivat energian hinta (+4,7 %), ruoka, alkoholi & tupakka (2,2 %). Palvelujen (1,2 %) ja ei-energia teollisuustuotteiden (0,4 %) hintakehitys oli varsin maltillista.

Suomen osakemarkkinat

Helsingin pörssi päätyi maanantaina plussalle, OMX Helsinki +1,05 %. OMX Helsinki 25-indeksin listalla eniten kallistuivat UPM-Kymmene (+2,44 %) ja Amer Sports (+2,41 %).

Siili Solutions kertoi maanantaina, että sen uusi toimitusjohtaja on Timo Luhtaniemi. Luhtaniemi aloittaa tehtävässä viimeistään helmikuun 2018 lopussa. Nykyinen toimitusjohtaja Seppo Kuula siirtyy uusien haasteiden pariin. Luhtaniemi on yksi Siilin perustajista ja yhtiön ensimmäinen toimitusjohtaja. Hän on toiminut pitkään IT-alalla asiantuntija-, myynti-, johto- ja hallitustehtävissä.

Yhdysvaltain osakemarkkinat

Wall Street päätyi maanantaina jälleen ennätyskorkealle, S&P 500 (+0,54 %) sulkeutui jo 2690,16 pisteeseen.

Vielä viime perjantaina ennen republikaanien lopullista verouudistusehdotusta oli jonkin verran epävarmaa, mitkä yhtiöt hyötyvät eniten USA:n yhteisöveron alentumisesta. Nyt näyttää selvästi siltä, että mm. pankit, lentoliikennealan yhtiöt ja öljynjalostusala ovat suurimpien voittajien joukossa, kertoi London Capital Groupin tutkimusjohtaja Jasper Lawler. Yleisesti uudistuksesta hyötyvät amerikkalaiset yhtiöt, joilla on korkea veroaste, ja liikevaihto kertyy erityisesti USA:sta.

USA:sta saatiin maanantaina erityisen vahvoja lukuja asuntorakentamisen luottamuksen osalta, mikä kohosi korkeimmalle tasolle sitten vuoden 1999. Lukema 74 (odotus 70) on jopa korkeampi kuin vuoden 2007 finanssikriisiä edeltävä taso, jolloin maan kiinteistömarkkinat olivat kuplaantuneet. Vahva lukema indikoi vahvaa kehitystä maan kiinteistömarkkinoilla.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös