Kasvuosakkeet

10 syytä sijoittaa Googleen juuri nyt

Googlen emoyhtiö Alphabet on ollut hyvä sijoitus. Osakkeen kurssi on kolmessa ja puolessa vuodessa kaksinkertaistunut.

Google eli Alphabet on hyvä sijoituskohde

On selvää, että Alphabet on erinomainen yritys. Mutta onko se myös hyvä sijoitus, vaiko aivan liian kallis osake ostettavaksi?

Robert Riesen listaa 10 syytä miksi Alphabet on hyvä ostokohde juuri nyt.

1) Googlen vaikuttava kasvupolku

Viimeisenä kolmen vuoden aikana Googlen liikevaihto on kasvanut 63 prosenttia. Liikevaihdon kasvu on ollut tätä ennen vieläkin voimakkaampaa.  Myös tuloskasvu on ollut voimakasta.

2) Google on kassavirtakone

Vapaa kassavirta on keskeinen mittari kaikille osakkeille. Vapaa kassavirta määrittää mitä yritys voi tehdä ja toimii pohjana monille muille asioille, kuten taseelle ja yritysostoille. Googlen vapaa kassavirta viime vuodelta oli 25,8 miljardia dollaria. Summa jolla voisi ostaa yhden, jos toisenkin yrityksen suuria yrityksiä sisältävästä S&P500 indeksistä.

3) Massiivisen kokoinen kassa

Googlen menestys on kasvattanut käteisen määrää reiluun 100 miljardiin dollariin. Vain Applelta ja Microsoftilla on enemmän käteistä. Ero Microsoftiin kuitenkin on, että Microsoftilla on huomattavasti enemmän velkaa. Suuri kassa antaa muun muassa erittäin mittavat mahdollisuudet yritysostoihin.

4) Dominoiva asema digitaalisissa mainoksissa

Google ja Facebook hallitsevat suurinta osaa digitaalisten mainosten markkinasta. Lisäksi Googlen markkinaosuudet ovat kasvussa niin digitaalisissa mainoksissa kuin kaikkiin mainoksiinkin suhteutettuna.

5) Alphabet ei ole riippuvainen pelkistä mainoksista

Tulevaisuudessa Alphabetin liikevaihdon pohja tulee olemaan entistä monipuolisempi. Tähän kategoriaan sisältyvät niin pilvipalvelut, kuin ”muut veikkaukset”-kategorian viritelmät.

6) Osakkeen järkevä arvostustaso

On selvää, ettei Alphabetin osake ole halpa. Arvostuksen voi kuitenkin nähdä kohtalaisena. Verrokkeihin verrattuna Alphabetin osakkeesta joutuu maksamaan kovempaa hintaa, mutta Alphabetin voi olettaa myös kasvavan kovempaa vauhtia. Riesenin laskujen mukaan yrityksen PEG suhde on 1,63. Tämä on järkevä hinta muihin isoihin teknologiayrityksiin verrattuna.

7) Analyytikoiden ennusteiden lyöminen

Alphabet on lyönyt analyytikoiden odotukset viimeisen 8 kvartaalin aikana 6 kertaa.

8) Yhdysvaltojen yritysverouudistus

Alphabetilla on paljon käteistä ulkomailla. Yhdysvaltojen verouudistus antaa mahdollisuuden kotiuttaa nämä varat varsin edullisella veroprosentilla. Kotiutettua käteistä voitaisiin käyttää muun muassa yritysostoihin.

9) Positiiviset analyytikkojen suositukset

Kukaan Alphabetia seuraavista analyytikoista ei kehoita myymään osaketta ja 34 kappaletta 43:sta analyytikosta kehottaa ostavaan osaketta.

10) Tulevaisuuden rahavirrat

Alphabetilla voi tulevaisuudessa olla edessään useampikin menestystarina. Riesen pitää mahdollisena, että Googlesta tulee merkittävä toimija televisiomainosten ohjelmistojen myyjänä, uusiutuvan energian kehittäjänä tai itseajavien autojen keskeisenä toimijana. Myös YouTube voi olla tulevaisuudessa entistä suurempi tulonlähde. Tekoälyäkään ei tule unohtaa. Googlen Alphago on voittanut maailman parhaan Go-pelaajan usean kerran putkeen. Se ei ole mikään pieni meriitti.

Googlen emoyhtiö Alphabetistä veikataan ensimmäistä yritystä, joka rikkoo biljoonan dollarin markkina-arvon. Samasta tittelistä kisaavat Apple, Microsoft ja Amazon.

Kisa on kova ja mielenkiintoinen Alphabet nousi viime vuoden helmikuussa Applen ohi maailman arvokkaimmaksi yritykseksi, mutta nyt Apple on taas kirinyt Alphabetin ohi.

4 kommenttia

4 kommenttia

 1. Kryptojeesus

  8.1.2018 at 21:33

  Haha sallikaa minun nauraa!

  Googlea ei kohta enää kukaan muista, kun lohkoketjuteknologia vapauttaa käyttäjien luoman sisällön ja tiedonhakuun ei enää Googlea kukaan halua käyttää.

  Lyön rahani kiinni kryptovaluuttaan ja teen kuukaudessa isommat voitot kuin kukaaan Googlen osakkeita tämän artikkelin vuoksi ostanut.

 2. Henri Blomster

  9.1.2018 at 08:21

  Tottakai sallitaan 🙂
  Nyt kun vielä kerrot miten lohkoketju syrjäyttää Googlen tiedonhaussa…
  Oikeasti kiinnostaa meinaan se.

  • Kryptojeesus

   9.1.2018 at 08:43

   Ainakin siten, että käyttäjää ei jatkuvasti vakoilla ja käyttäjän tietoja ei myydä eteenpäin markkinointitarkoituksiin.

 3. Bernstein

  9.1.2018 at 10:28

  Itse en ymmärrä tuota mainosmörköä. Luulisi olevan vain eduksi kuluttajalle, jos Google tarjoaa häntä kiinnostavia mainoksia ja jättää muut pois. Tosin, U- ja Adblokkerin yhteisvoimin, nytkään en näe ensimmäistäkään 20 blokatusta mainoksesta. Jostain syystä myös eri IP:llä googlattu ”lohkoketju” antoi suurinpiirtein samat osumat.

  Lohkoketjujen avulla olisi tietenkin kiva päästä eroon sekä mainoksista, keskuspankkivaluutasta että valtioiden harjoittamasta vakoilusta. Missään päin maailmaa tuo ei silti ole liene vielä onnistunut. Ellei valtio pääse itse osaksi lohkoketjuja niin tiedossa kuin valuutassakin, se alkaa terrorisoida käyttäjiä mielivaltaisella sensuurilla, mielivaltaisin pidätyksin ja mielivaltaisesti ryntäilemällä ihmisten koteihin ja takavarikoimalla pikkutyttöjen läppäreitä. Vm takavuosien tapaus toi erinomaisen selkeästi esiin sekä kaupan alan että virkavallan vastenmielisimmät arvot ja agendat.

  Ei pidä myöskään naiivisti luulla, että esim Kiinan harjoittama valtiollinen terrorismi mitenkään perusteiltaan eroaisi Suomen viranomaisen mielipuuhasta, joka on ns vihapuhealgoritmien ujuttaminen vapaiden kansalaisten keskinäiseen tiedonvälitykseen. Jos modernien myyttien kuten ”natsismin, fasismin, rasismin tai sukupuolisen syrjinnän” vakoileminen yritetään estää lohkoketjuilla, viranomaisen on jo aatteenkin vuoksi pakko ottaa Suomessakin käyttöön kiinalaisemmat konstit.

  Kryptojeesuksen utopia on kaunis, mutta sortuu valitettavasti valtio-opillisen inhorealismin puutteeseen. Teknisistä ansioistaan huolimatta veikkaan lohkoketju-utopialle samaa kohtaloa kuin diktatuurien vastustajille yleensä.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös