Asunnot ja kiinteistöt

Nordea alkaa tarjota 35 vuoden asuntolainoja

Nordea on alkanut tarjota asiakkailleen maksimissaan 35 vuoden laina-aikaa asuntolainoihin.

Pankki kertoo tiedotteessaan, että laina-ajan pidentämisellä halutaan kannustaa suomalaisia kerryttämään asunnon lisäksi muutakin varallisuutta.

“Asunnon omistaminen on yhä hyvä ja kannatettava tapa vaurastua. Vielä parempi on kuitenkin kerryttää muutakin varallisuutta. Näemme, että suomalaisten varallisuus on turhan paljon sidoksissa asuntoihin”, toteaa Nordea Kiinnitysluottopankin toimitusjohtaja Tom Miller.

Miller korostaa, että ideana ei ole mahdollistaa lainanhakijoille entistä suurempia lainoja: laina mitoitetaan yhä siten, että asiakkaan tulisi periaatteessa selviytyä lainastaan 25 vuodessa. Nyt kuitenkin kuukausittaiseen lainanlyhennykseen varattavasta rahamäärästä osa voidaan pistää muihin sijoituskohteisiin, samalla kun asuntolainaa lyhennetään kauemmin – eli maksimissaan 35 vuoden ajan.

“Haluamme kannustaa suomalaisia pohtimaan vaurastumistaan laajemmin. Jos kaikki omaisuus on kiinni asunnossa, ottaa oikeastaan melkoisen riskin.”

Millerin mielestä on hyvä, että Suomessa on alettu keskustella asuntolainojen pituudesta.

“Suomalaiset ovat tunnollisia lainanmaksajia, ja asuntolainasta on perinteisesti haluttu eroon mahdollisimman nopeasti. Kääntöpuolena on sitten se, että kaikki munat onkin pistetty yhteen koriin. Eli ei haittaisi, jos asennoitumista lainanmaksuun hiukan muutettaisiin – näin avattaisiin mahdollisuuksia muunkinlaiselle vaurastumiselle.”

Miller huomauttaa, että pitkissä laina-ajoissa on huomioitava lainan kokonaiskustannusten ja korkoriskin kasvaminen.

“Pankin tehtävänä on auttaa asiakkaita ymmärtämään erilaisia riskejä ja suojautumaan niiltä. Asiakkaiden kiinnostus lainaturvaa kohtaan on kasvanut tasaisesti ja nyt yhä useampi haluaa sen lainansa yhteyteen. Mielestämme on erittäin hyvä, että asiakkaat varautuvat näin odottamattomiin elämäntilanteisiin.”

Nordean asiakkaat ovat Millerin mukaan selvästi tiedostavat korkojen nousun riskin, ja suojautuvat joko säästämällä, ottamalla lainan kiinteällä korolla tai käyttämällä korkosuojausta. Jopa 60 prosenttia Nordean myöntämistä uusista asuntolainoista suojataan koronnousulta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


Outbound linkkien seuranta

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös