Talouden trendit

Facebookille oma kryptovaluutta?

Mark Zuckerbergin mukaan kryptovaluutat ovat tällä hetkellä yksi teknologia-alan mielenkiintoisimmista kysymyksistä.

Facebookin toimitusjohtaja kertoo vuoden 2018 henkilökohtaisena haasteena tutkivansa kryptovaluuttojen mahdollisuuksia ja laittavansa Facebookin kuntoon.

Vastine Kiinan kilpailulle…

CNBC:n mukaan Facebookin oma kryptovaluutta voisi olla tapa vastata ­­­Aasian kilpailijoiden kehittämiin mobiilimaksun muotoihin.

Kiinassa WeChat Payn ja Alipayn käyttö on niin helppoa, että käteisen merkitys on häviämässä. Sanotaan että Kiinan kaupungeissa kerjäläiset pyytävät mobiilin ja QR-koodien kautta rahaa tililleen kolikoiden sijaan.

Alibaballa ja WeChatillä markkinaosuus kiinalaisista mobiilitileistä on 92 prosenttia. Kiinassa on noin 500 mobiilimaksutiliä, kun kaikissa maailman muissa maissa on yhteensä 556 miljoonaa mobiilimaksutiliä.

Facebook paymentin kautta käyttäjät voivat linkittää Messenger-tiliinsä debit-kortin ja maksaa ystävilleen tai ostaa Facebookin kautta tavaraa, mutta palvelu ei ole ottanut tulta alleen. Silti palvelua on tarkoitus laajentaa laskujen maksuun ja sijoittamiseen.

Globaalisti Facebookin omassa kolikossa olisi järkeä. Kyseessä voisi olla valuutta tai sitten Facebookin sisäinen vaihdon väline, jonka kautta saisi vaikkapa käyttöönsä sisältöä maksumuurin takaa.

…vai pelkkä kartoitus

Omassa haasteessaan Zuckerberg ei puhu Kiinasta mitään, vaan pikemminkin mainitsee kryptovaluutat ohimennen valtaa hajauttavana voimana. Zuckerberg on ollut huolissaan siitä, miten osa ihmisistä kokee teknologian johtavan entistä keskittyneempään valtaan.

Tosin Zuckerberg ei ole ainoa Facebookista, joka on osoittanut kiinnostustaan kryptovaluuttoihin. Messengerin johtaja David Marcus liittyi vastikään krytovaluuttojen vaihtopaikka Coinbasen hallitukseen.

Tätä kautta kryptovaluuttaosaamista siirtyy todennäköisesti myös Facebookin suuntaan.

Facebookilla on palkkalistoillaan iso kasa ohjelmoinnin ja tekoälyn huippuosaajia. Voisi olla, että Facebook saisi rakennettua kryptovaluutan, jolla on bitcoinin edut ja Facebookin nopeus. Facebookin etuna olisi myös sen kaksi miljardia käyttäjää.

Sekin on ihan hyvä pohja kehittää kryptovaluuttaa.

 

4 kommenttia

4 kommenttia

 1. Juha

  9.1.2018 at 09:22

  Toivon ettei samanlaisia kirjoitusvirhetä täynnä olevaa artikkelia julkaistaisi jatkossa. Oli hirveää lukea tekstiä ja meinasin jo lopettaa artikkelin lukemisen kun jouduin moneen otteeseen lukemaan tietyt sanat, missä kirjoitusvirheitä oli.

 2. Henri Blomster

  9.1.2018 at 10:05

  Pahoittelut tästä, pitääpä skarpata jatkossa.

 3. Bernstein

  9.1.2018 at 10:49

  Itse olen äikänmaikan poika enkä pikaluvulla löytänyt Henrin tekstistä ensimmäistäkään kirjoitusvirhettä. Vai jokon ne korjattiin?
  Juhalta sen sijaan virheitä löytyi neljäkin kappaletta eli kaksi pilkkua puuttuu, ”missä” pitäisi olla muodossa ”jossa” ja sekin monikossa eli ”joissa”. ”Meinasin” on paha svetisismi, josta entivanhaan äikäntunnilla mätkähti maksimaaliset negapisteet. ”Tietyt sanat” on tuossa lauseessa toistoa, parempi olisi ”ne sanat”.

  Sekin pisti silmään, että identtisiä eli ”Samanlaisia kirjoitusvirheitä” on todella vaikea toista kertaa julkaista samanlaisina, eli realistisempaa olisi puhua vaikkapa ”vastaavanlaisista” kirjoitusvirheistä.

  ”Julkaistaanko” muuten kirjoitusvirheitä, kun ne ovat kuitenkin virheitä eivätkä tarkoitettu julkaistaviksi? Eiköhän ne virheet tule julkaisuun kutsumatta eli lipsahtavat sinne?

  Sitä mä vaan, että pata kattilaa eli itsetutkistelu on kaikkien paheiden harjoittamisessa välttämätön hyve.

  Disclaimer: Tämä luukku on kaikkien vastausluukkujen tapaan niin surkean ahdas, että tämäkin viesti sisältää taatusti viidestä kymmeneen kirjoitusvirhettä.

 4. Henri Blomster

  9.1.2018 at 15:17

  Joo, kyllä sieltä 3 tai 4 virhettä löytyi ja ne on nyt korjattu.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös